Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Přišla o střechu nad hlavou

"Shořela jí střecha nad hlavou", "Na děti nepřispívá", "Toalety vzali za své" 

 

Shořela jí střecha nad hlavou

Tragický začátek dne zažila 32letá matka čtyř dětí z Domašova. Ve středu 4. listopadu kolem šesté hodiny ráno viděla, že se z podkroví domu, ve kterém je v podnájmu, valí kouř. Okamžitě zavolala hasiče a s dětmi vyběhla ven před dům. V době příjezdu hasičů byla střecha i část dřevěného domu v plamenech. Na pomoc jim přijely čtyři hlídky dobrovolných hasičů z okolí. Vlivem silného větru se požár rozšířil na celý objekt a musela být uzavřena i hlavní silnice. Vyšetřovatel HZS určil jako možnou příčinu požáru vadný komín, nebo topné těleso. Ke zranění osob naštěstí nedošlo a škoda na domu byla předběžně odhadnuta na 700.000,- Kč. O matku s dětmi se postará obec Bělá pod Pradědem, která ji zajistí náhradní ubytování, finanční prostředky a oblečení.

 

 

 

 

 


 

 

Na děti nepřispívá

38letý muž ze Slovenska si od počátku roku 2003 neplní vyživovací povinnost na své tři děti z Lipové-lázní. Tato povinnost mu byla stanovena rozsudkem Okresního soudu v Jeseníku. Matce dětí měl peníze zasílat pravidelně každý měsíc, avšak do dnešního dne tak neučinil. Celkově děti připravil o finanční hotovost ve výši neuvěřitelných 106.800,- Kč.


 

Toalety vzali za své

Je až neuvěřitelné, co všechno dokážou udělat lidé pod vlivem alkoholu. Přesvědčili se o tom zaměstnanci jedné kavárny v Jeseníku. Na pánských toaletách zjistili poškození pěti eurooken, poškození potrubí k radiátoru a vytržení dvou přívodních hadic k nádržce splachovadla. Neznámý pachatel tak z noci na 3. listopadu způsobil poškozené firmě škodu za deset tisíc korun.

vytisknout  e-mailem