Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Přišli dvakrát, už je máme a další události

Bruntál - policisté objasnili a dvěma mužům prokázali krádeže vloupáním 

Policisté OOP ČR Bruntál a SKPV opět dokázali profesionalitu své práce a dobré operativní schopnosti při objasnění dvou případů krádeže vloupáním do areálu sběrny druhotných surovin v Bruntále na ulici Zahradní.
 
 Včerejšího dne bylo dvěma mužům ve věku 22let sděleno podezření pro přečin krádeže ve formě spolupachatelství.
V prvním případě měli v době od 14. do 16.07.2012 v areálu druhotných surovin násilným způsobem vniknout do skladovací haly a následně do uzamčené klece s barevnými kovy. Z ní měly odcizit okolo 20kg mosazi a asi stejné množství hliníku.
V druhém případě v době od 04. do 06.08.2012 opět v areálu druhotných surovin měli shodným způsobem násilně vniknout do haly a tentokrát se zajištěné klece odcizit okolo 30kg mědi a asi 70kg mosazi.
Způsobená škoda celkem činí okolo 10 tisíc Kč. Ve věci je vedeno zkrácené přípravné řízení.
 
 

 Další zprávy:

 
Odnesl okolo 1 tuny hliníku
 
V Břidličné na ulici Bruntálská postrádají asi jednu tunu hliníkového odpadu, který byl slisován do kostek. Ke krádeži došlo pravděpodobně tak, že neznámý pachatel tento materiál vynesl z objektu dírou v plotě. Poškozené společnosti tak způsobil škodu okolo 48 tisíc Kč.
 
  
Opilý cyklista vezl na kostře svého kola dalšího pasažéra
 
Řidič, který jel na horském jízdním kole, včera krátce před půlnocí v Rýmařově byl na ulici Žižkova zastaven policejní hlídkou. Na kostře svého kola 18letý cyklista vezl ještě 19letého mladíka. U řidiče byla provedena dechová zkouška ke zjištění alkoholu s naměřenými hodnotami 1,62 a následně 1,54 promile. Další jízda mu byla zakázána. Svým jednáním měl porušit zákon o silničním provozu a nyní je podezřelý ze spáchání dvou přestupků. Věc bude oznámena MěÚ Rýmařov.     
 
 
 
 
vrchní asistent pprap. Pavla Welnová
tiskový servis za 16.08.2012

vytisknout  e-mailem