Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Přišli o česnek

UHERSKOHRADIŠŤSKO: Tři zahrádkáři přišli ve stejný den o česnek.  

 

Ještě pár dní plánovali zahrádkáři nechat bílé hlavičky v zemi. Ještě několik dní měl česnek dozrávat a nabírat sílu a vůni, kvůli nimž je tak ceněným artiklem v kuchyních i domácích lékárnách. V pátek 29. června ale tři zahrádkáři zjistili, že chuť vlastního česneku letos neokusí. Zloději z jejich políček česnek kompletně vytrhali. V zahrádkářské kolonii v Uherském Hradišti přišel o sto třicet hlav česneku sedmasedmdesátiletý pěstitel. Jeho o devět let mladší známý z vedlejší zahrádky přišel o třicet rostlin. Škodu dohromady vyčíslili na zhruba čtyři tisíce korun. Hradišťští policisté začali pátrat po pachateli tohoto přestupku, za jehož spáchání zákon ukládá pokutu až patnáct tisíc korun.

Ve stejný den ráno zjistil dvaačtyřicetiletý zemědělec, že přišel zhruba o třicet kilo česneku, o něhož pečoval na poli u Boršic. Ukradený dozrávající česnek si cenil na čtyři a půl tisíce korun. Buchlovičtí policisté začali hledat pachatele tohoto přestupku proti majetku, stejně jako zjišťovat osud ještě nedozrálého česneku.

V loňském roce došlo na Uherskohradišťsku k několika případům krádeže česneku, kdy největší z případů se policistům podařil objasnit a zloděje usvědčit. Česnek už ale zahrádkáři nevrátil, protože ho prodal.


 

2. červenec 2012, por. Mgr. Aleš Mergental

vytisknout  e-mailem