Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Název kraje

Policie České republiky – KŘP Olomouckého kraje

Přišli o řidičáky

Jeseník - Kvůli drogám za volantem přišli o možnost řidit vozidlo. 

 

O své řidičské průkazy přišli během včerejšího dne hned dva mladíci. Prvního, 28letého z Ostravy, zastavili dopravní policisté mezi Mikulovicemi a Zlatými Horami. Protože jeho chování bylo podezřelé, policisté mladého řidiče vyzvali k podrobení se testu na omamné a psychotropní látky. Ten byl pozitivní na marihuanu. Výsledek potvrdilo i následné hematologické vyšetření moči. I sám řidič policistům nakonec přiznal, že ten den vykouřil jednoho jointa. Ještě před lékařským vyšetřením si muži zákona na zadním sedadle všimli většího černého igelitového pytle. V něm pak nalezli 32 větviček rostlin, které svou stavbou a vůní připomínaly marihuanu. Celý obsah proto zajistili a odeslali na expertízu, která prověří původ rostliny a také zda obsahuje zakázanou látku THC.

O pár hodin později v Mikulovicích zastavila hlídka celního ředitelství Olomouc osobní vozidlo zn. BMW s 25letým řidičem, který tvrdil, že ve svém voze nic nepřeváží. Prohlídka však prokázala něco jiného. Pod sedačkou řidiče našli celníci plechovou krabičku s látkou rostlinného původu, zapáchající po marihuaně. Z tohoto důvodu na místo přivolali policejní hlídku. Ta po svém příjezdu řidiče vyzvala, aby se podrobil testu na drogy. Testr prokázal přítomnost látky THC.

Oběma mužům byla zakázána další jízda a zadržen jejich řidičský průkaz. Nyní jsou podezřelí ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky.

vytisknout  e-mailem