Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Příště možná bude opatrnější

Bruntál - při nákupování přišla o peněženku a další případy  

 
 
Usnadnili práci zloději
Někteří majitelé nevěnují dostatečnou pozornost  tomu, aby měli řádně zajištěný osobní majetek a v souvislosti s tímto jednáním vzniká příležitost pro pachatele majetkové trestné činnosti. Velice snadno pak mohou lidé o své osobní věci nebo další majetek přijít. 
Jeden z obdobných případů šetří i bruntálští policisté. Dne 29.7. 2012 v nočních hodinách se neznámý pachatel zaměřil na nezajištěnou dílnu u rodinného domu v Bruntále. Zde jeho pozornost upoutaly čtyři snowboardy s příslušenstvím. Dále kompresor, kotoučová pila, brusky, gril a další věci, které si postupně vynesl a odložil na ulici před dům. Pachatelovo jednání zpozoroval soused. Přesto se však zloději podařilo z místa utéct a odnést si alespoň průmyslový vysavač a sportovní tašku s neupřesněným obsahem. Následně bylo provedeno širší ohledání místa činu a věc je nadále v šetření.
 
Jízdní kola lákají
V průběhu odpoledních hodin 28.7. 2012 do 15 hodin dne 29.7.2012 v Krnově na ulici Nádražní neznámý pachatel odcizil jízdní kolo v hodnotě okolo 5,5 tisíce Kč. Po vystříhání otvoru v pletivu vnikl do drátěného přístavku tzv. klece, která slouží na uschování jízdních kol. Zde překonal lankový zámek, kterým bylo jízdní kolo zajištěné a uzamčené ke stojanu.
 
Druhý případ se stal v průběhu doby od 26.7. do 28.7. 2012, kdy vnikl neznámý pachatel do společných sklepních prostorů bytového domu na ulici M. Gorkého v Krnově. Po poškození zámku se dostal do místnosti v suterénu, odtud si odvezl pánské horské jízdní kolo v hodnotě okolo 8 tisíc Kč.
 
Chtěl zboží, ale bez placení
Dne 29. 7. 2012 bylo sděleno podezření z přečinu krádeže 39letému muži z Krnova. Ten se měl dne 5.7. 2012 okolo poledne pohybovat v obchodním centru na ulici Revoluční v Krnově. Zde v prodejním prostoru vzal z regálů a uschoval do vlastního batohu několik kusů vystaveného oblečení ( bermudy, dívčí trička ) a čtyři kusy různých parfémů. Následně při průchodu pokladnou se snažil projít bez zaplacení. Při tomto jednání byl přistižen pracovníkem ostrahy prodejny.  Šetřením bylo rovněž zjištěno, že muž se obdobného jednání již dopustil a byl za takový čin v posledních třech letech odsouzen rozsudkem OS Bruntál a to k nepodmíněnému trestu odnětí svobody.  
   
Ještě nedostavěli dům a již nemají okapy
Rýmařovští policisté v těchto dnech šetří případ krádeže měděných okapů z rozestavěného rodinného domu v  Dětřichově nad Bystřicí. Dne 27.7. 2012 zjistili majitelé, že stačilo dosud neznámému pachateli necelých pět hodin k tomu, aby využil této doby k odcizení okolo 50m měděných okapů ze střechy domu. Škoda byla vyčíslena na částku okolo 30 tisíc Kč. 
 
 
Příště možná bude opatrnější
Nejenom muži, kteří nosí své peněženky v zadních kapsách kalhot, se tímto jednáním vystavují riziku okradení. O tuto zkušenost je moudřejší i žena ve věku 32let. Dne 23.7. 2012 okolo 9:00 hodin nakupovala v marketu na ulici Revoluční v Krnově. Během výběru zboží jí neznámý pachatel nepozorovaně vytáhl ze zadní kapsy kalhot peněženku, ve které měla finanční hotovost okolo 400 Kč a osobní doklady.     
 
 
 
komisař por. Ing. Ivana Křištofová
 
 za 27.7 až 29.7. 2012
 

vytisknout  e-mailem