Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihomoravský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihomoravského kraje

Přistihli jsme osm opilých mužů

ZNOJEMSKO: Dopustili se přestupků i trestného činu v dopravě. 

     Od sobotního poledne do pondělního rána jsme na silnicích Znojemska a Moravskokrumlovska přistihli osm mužů za volanty osobních aut, kteří se před jízdou posilnili návykovými látkami. Jsou ve věku dvacet čtyři až šedesát jedna let. Šest z nich je z našeho regionu, jeden z Třebíčska a jeden ze sousedního Rakouska. Čtyři jsme při silničních kontrolách zastavili ve dne a druhou polovinu v noci.
     Nejvyšší hladinu alkoholu v krvi měl čtyřiadvacetiletý mladík z Třebíčska ve Škodě Felicia. Vranovskou Vsí projížděl ve dvě hodiny v noci ze soboty na neděli a v žilách mu proudilo 0,69 promile. Pokračovat v jízdě jsme mu zakázali a řidičský průkaz ihned zadrželi. 
     Podezřelý ze spáchání trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky je pětadvacetiletý muž ze Znojemska. Toho jsme kontrolovali v neděli v pět hodin odpoledne v obci Šatov. Šofér osobního auta Opel Astra nepředložil řidičský průkaz. Vyšlo najevo, že má až do května příštího roku zakázáno řídit motorová vozidla. V dechu měl 0,35 promile alkoholu a zkouška na drogy prokázala přítomnost marihuany a pervitinu v jeho těle. Mladík bude čelit trestnímu stíhání a delší dobu si nezařídí.

por. Mgr. Lenka Drahokoupilová, 15. října 2013

vytisknout  e-mailem