Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Přistižen při činu

LITOMĚŘICE - Zloděj skončil na policejní služebně; Neparkujte vozidla na odlehlých místech 


Nepovedená krádež
Krást se nemá. To si dlouho bude pamatovat 30letý muž, který se pokusil obohatit v úterý těsně před půlnocí v obci Černěves. Přelezl 180 cm vysoký drátěný plot a poté vnikl do skladu na součástky motorových vozidel. Zde si na hromadu přichystal 14 dřevěných palet v hodnotě 3 500 Kč. Provázela ho však smůla. Majitel pozemku nedal zlodějíčkovi žádnou šanci ke krádeži, protože si svůj majetek dobře hlídal. Než stačil palety odnést, neohrožený majitel skladu ho chytil a přivolal policii. Lapka skončil na policejní služebně, kde musel svoje počínání vysvětlit. Po provedení neodkladných úkonů mu bylo sděleno podezření z přečinu pokusu krádeže, poté byl ze zadržení propuštěn. Podle trestního zákoníku mu hrozí trest odnětí svobody až na dvě léta, zákaz činnosti nebo propadnutí věci nebo jiné majetkové hodnoty.
 

Neparkujte na odlehlých místech
K dalším dvěma vloupáním do automobilů zaparkovaných na odlehlých místech došlo ve středu mezi 18. – 21. hodinou, a to v Litoměřicích u Radobýlu a v Dobříni za plynovou stanicí. Zloději využili situace a z vozidel si odnesli hodnotné věci. Na parkovišti pod Radobýlem ponechal mladý řidič v automobilu autorádio, svazek klíčů a deodorant. Všechny tyto věci mu během necelé hodiny zmizely. Pachatel krádeží vloupáním napáchal škodu 6 000 Kč. Z automobilu zaparkovaného za dobříňskou plynárnou si však zloděj odnesl opravdu cenný úlovek. Když se po půl hodině 40letá žena k vozu vrátila, zjistila, že ji ve vozidle chybí věci v hodnotě 17 400 Kč. Přišla o dámský batoh, luxusní mobilní telefon, peněženku, doklady a sluneční brýle. Po zloději nebylo ani památky.
Policie opakovaně vyzývá řidiče, aby neparkovali svůj automobil na odlehlých místech. V případě, že tak učiníte, neponechávejte ve vozidle na viditelném místě cenné věci a důkladně si auto uzamkněte.

por. Ing. Alena Romová
5. 8. 2010 Litoměřice
tel. : 974 436 207, 724 101 966
e-mail: pislt@mvcr.cz
 

vytisknout  e-mailem