Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie kraje Vysočina

Policie České republiky – KŘP kraje Vysočina

Přistižen při činu

PELHŘIMOVSKO: Se dřevem topil, ale i prodával  

Posledních čtrnáct dnů se na Pelhřimovsku v okolí obce Ondřejov začalo ztrácet palivové dřevo. Neznámý pachatel odcizil nejdříve 5 m3 dřeva z volně přístupného neoploceného pozemku za objektem bývalého kravína v Ondřejově. Během několika dnů se ztratily další 4 m3. K poslední krádeži došlo v pátek 3. února nad ránem. Pachateli se podařilo nejprve odvézt 12 m3 paliva, pak se vrátil a na avii naložil další 3 m3. S nákladem však již neodjel, neboť ještě před odjezdem byl  za pomoci policejního psovoda se psem dopaden policisty z Obvodního oddělení v Pelhřimově.
 
 Dvaadvacetiletému pachateli z Jindřichohradecka policisté sdělili ve zkráceném přípravném řízení podezření ze spáchání přečinu krádež. Pachatel uvedl, že odcizené dřevo používal jednak k topení a další dřevo prodával a získané finanční prostředky užíval pro svoji potřebu. Dřevo kradl vždy v nočních hodinách a odvážel ho s nákladním vozidlem avia. Lokalitu za ondřejovským kravínem navštívil třikrát, kdy odvezl 21 m3 paliva. Nakládka dalších 3 mse mu však stala osudnou.  Svým jednáním způsobil majitelům dřeva škodu ve výši nejméně 24.000 korun. Obviněný muž byl již za obdobnou majetkovou kriminalitu odsouzen v posledních třech letech. 
 
 Poděkování patří i občanům z Ondřejova, kteří krádež dřeva ihned oznámili a s policisty  na dopadení pachatele spolupracovali.
 
 
por. Bc. Hana Kotková, komisař
6. února 2012 

vytisknout  e-mailem