Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihomoravský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihomoravského kraje

Přistižen při krádeži svodidel

BŘECLAVSKO: Firmě způsobil škodu za půl milionu korun.  

Břeclav - Poměrně nečekaný rozjezd má případ, který v těchto dnech šetří břeclavští kriminalisté. Ke konci minulého týdne jsme přijali oznámení, že na dálnici D2 někdo krade svodidla. Jednalo se o místo, kde probíhají opravné práce a stavební firma v úseku několika kilometrů svodnice vyměňuje.

Po přijatém oznámení okamžitě vyjela hlídka dálniční policie. Ta přímo při činu zadržela 42letého muže, který odcizené díly nakládal do svého dodávkového vozidla. V autě měl uložených deset kusů nových svodnic v hodnotě přes 22 tisíc korun. Případ si převzala výjezdová skupina služby kriminální policie a vyšetřování, která začala provádět další úkony. Mimo jiné přizvali břeclavští policisté ke spolupráci také kolegy z dalších útvarů a požádali je, aby zkontrolovali sběrné suroviny v jejich regionech. Tato spolupráce se vyplatila.
Hodonínští kolegové totiž zjistili, že muž postupně dovážel odcizená svodidla do místního kovošrotu. Jak se ukázalo, podezřelý muž se opravdu činil. Do kovošrotu přivezl téměř 32 tun pozinkovaných svodidel a jejich komponentů. Jednalo se přibližně o polovinu nových dílů a další polovinu doplnil demontovanými kusy. I když ve výkupně obdržel kolem 150 tisíc korun, škoda která vznikla firmě provádějící opravy je daleko vyšší - jedná se o půl milionu korun.
V současné době zahájil vyšetřovatel trestní stíhání ze spáchání zločinu krádeže. Obviněný muž může být soudem potrestán odnětím svobody na dvě léta až osm let.
por. Mgr. Kamila Haraštová, 4. prosince 2013
krádež svodidel.mp3

vytisknout  e-mailem