Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Přistiženi byli na místě činu

JABLONEC NAD NISOU - Muž s mladistvou dívkou byli přistiženi na místě činu po vloupání do domu v Janovské ulici. 

V uplynulé době policejní komisař z Oddělení obecné kriminality v Jablonci nad Nisou zahájil trestní stíhání 31letého muže jako obviněného ze spáchání trestných činů krádež, porušování domovní svobody a poškození cizí věci, kterého se dopustil ve spolupachatelství s mladistvou dívkou, která je trestně stíhána jako obviněná ze spáchání provinění krádež, porušování domovní svobody i poškození cizí věci.

Oba obvinění se uvedených skutků dopustili v květnu loňského roku. Tehdy opakovaně po vykopnutí dveří několikrát vnikli do domu v Janovské ulici v Jablonci nad Nisou, ze kterého odcizili kabely, radiátory, trubky na topení, tři vodovodní baterie, knihy a různé drobnosti – vše v celkové hodnotě 47.750,- Kč. Dále ovšem ještě svým jednáním poškodili zařízení v domě, čímž způsobili škodu ve výši 33.669,- Kč. V úterý 16. května odpoledne si krátce před čtvrtou hodinou do přineseného batohu vložili keramické nádobí s vázou a pokusili se z domu s těmito věcmi odejít. Při tom byli ovšem již přistiženi strážníky městské policie a následně zadrženi.

Oběma obviněným tak za spáchání uvedených skutků hrozí v případě odsouzení trest odnětí svobody až na pět let, a to s ohledem na výši způsobené škody.


7. 2. 2018
nprap. Dagmar Sochorová
KŘP Libereckého kraje, tisková mluvčí

vytisknout  e-mailem