Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Přistiženi při krádeži v obchodním domě

Z trestného činu krádeže je podezřelá žena i muž, kteří nezávazně na sobě odcizili zboží v obchodním domě. 

     Dne 9. března 2012 po 15. hodině byla v obchodním domě v Kladně v ulici Obránců Míru zachycena ostrahou žena, která v prodejně odcizila 3 kusy Nutrilonu. Tento nákup vložila do nákupní tašky a pokladní zónou prošla bez zaplacení. Svým jednáním způsobila škodu ve výši 1 054,-Kč. Policejním šetřením bylo zjištěno, že se jedná o 42 letou ženu z okresu Ústí nad Labem. Policisté s touto podezřelou osobou provedli prvotní úkony  a žena je nyní podezřelá z trestného činu krádeže. Téhož dne přibližně za 2 hodiny opět v obchodním domě v ulici Obránců Míru zachytila ostraha podezřelého muže, který prošel  pokladním prostorem bez zaplacení  a předtím si v prodejně naplnil kapsy různými druhy sýrů a salámů. Tímto jednáním způsobil škodu ve výši 333,-Kč, ač byl rozsudkem OS Kladno za majetkovou trestnou činnost v minulosti v podmíněném trestu na zkušení dobu 24 měsíců do června 2013. Případ je prošetřován jako podezření z trestného činu krádeže.

12. března 2012

nprap. Jana Šteinerová

 

Další případy z víkendu na Kladensku

Vloupání do nákladního vozidla - krátce pře 7. hodinou dne 9. března 2012 bylo oznámeno na linku 158, že ve Slaném v Lacinově ulici před zimním stadionem došlo k vloupání do vozidla. Neznámý pachatel za užití násilí poškodil skleněnou výplň a vnikl do interieru vozu. Následně odtud odcizil stavební nářadí ve výši 55 700,- Kč a na poškození způsobil škodu 4 600,-Kč.  Případ je v šetření jako podezření z trestného činu krádeže a celková škoda činí 60 300,-Kč.

Řidiči posilněni před jízdou omamnými látkami - po 3. hodině byl dne 9. března 2012 v Kladně v ulici Tyršova kontrolován řidič osobního vozidla Citroen. Při kontrolní činnosti se 21 letý řidič z Kladna doznal, že před jízdou požil nitrožilně pervitin, což se potvrdilo i drogovým testem Drug Wipe 5+, který policisté ihned na místě kontroly učinili. Podezřelý byl zadržen a následně převezen k dalšímu lékařskému vyšetření do kladenské nemocnice. Po provedení prvotních úkonů byl podezřelý propuštěn. Dne 10. března 2012 několik minut před 6. hodinou v Kladně v ulici Vrchlického  směrem k ulici Vodárenská řídila osobní vozidlo Škoda Felicia 27 letá žena z Kladna. Policisté provedli u řidičky dechovou zkoušku, která byla s pozitivním výsledkem a byla naměřena hodnota 2,31 promile v dechu. Dále téhož dne v odpoledních hodinách v obci Zlonice nedaleko kostela zastavila policejní hlídka na pozemní komunikaci vozidlo Ford Escort, jedoucí ve směru do ulice Dvořákova. Při kontrole provedla policejní hlídka dechovou zkoušku a u 34 letého řidiče ze Slánska byla naměřena hodnota 2,21 promile alkoholu v dechu. Podezřelý se podrobil dobrovolně dalšímu lékařskému vyšetření ve slánské nemocnici a poté byl umístěn do policejní cely. Všichni tři pachatelé jsou v současné době podezřelí z trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky.  Dne 11. března 2012 po 17. hodině při výkonu kontrolní činnosti zastavila policejní hlídka mezi obcemi Šlapanice a Jarpice osobní vozidlo Ford Fokus. Policejním šetřením bylo zjištěno, že rozhodnutím OS Náchod má tento 54 letý řidič z Velvarska vysloven zákaz činnosti spočívající v zákazu řízení motorových vozidel od února 2012 do srpna 2013. Řidič je nyní podezřelý z trestného činu maření výkonu úředního rozhodnutí.

vytisknout  e-mailem