Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie kraje Vysočina

Policie České republiky – KŘP kraje Vysočina

Přistiženi při vloupání

HAVLÍČKOBRODSKO - Dva muži z Havlíčkobrodska jsou podezřelí z krádeže 

Ve zkráceném přípravném řízení bylo sděleno podezření z přečinů krádež a porušování domovní svobody dvěma mužům ve věku 24 a 27 let z Havlíčkobrodska. Oba jmenovaní se v sobotu 23.1. ve večerních hodinách po předchozí vzájemné dohodě společně vloupali do rekreační chalupy v ulici Pivovarská v Havlíčkově Borové. Poškodili vstupní dveře a dále dveře do obytné části chalupy, kde pobývali - uvařili si jídlo a  sledovali televizor. Při tomto byli přistiženi policejní hlídkou. Mladší z mužů byl zadržen přímo v objektu, druhý byl pak zadržen na útěku z chalupy. Poškozením zařízení způsobili majitelce škodu za více jak 3.000 korun.
Dalším šetřením bylo zjištěno, že mladší z mužů se do stejného objektu vloupal sám ještě v jednom případě a to v přesně nezjištěné době v prosinci 2009. Zde setrval jednu noc, objekt prohledal a poté odcizil pánské sportovní kožené boty a chlapecké rukavice, vše v hodnotě 3.300 korun. Na zařízení chalupy škodu nezpůsobil.
Starší z povedené dvojice již byl za obdobnou trestnou činnost několikrát odsouzen, naposledy v roce  2007 rozsudkem Okresního soudu v Havlíčkově Brodě k trestu odnětí svobody na jeden rok s podmíněným odkladem na dva roky.

vytisknout  e-mailem