Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Přisvojila si zapomenuté peníze

LOUNY - Je podezřelá ze zatajení věci. 

Sdělení podezření z trestného činu zatajení věci si ve zkráceném přípravném řízení vyslechla na policejní služebně 23letá žena z Loun. Uvedeného skutku se dopustila již 23. května 2013, když v jednom lounském bankomatu nalezla ve výdejním okénku zapomenutou finanční hotovost ve výši 5 000 Kč, kterou odebrala a ponechala si ji pro vlastní potřebu. Pečlivou prací lounských policistů se podezřelou podařilo vypátrat a případ objasnit. Pokud soud uzná její vinu, hrozí jí trest odnětí svobody až na jeden rok.
 
Odložené věci v autě přilákaly zloděje  
 
V úterý, krátce před 17. hodinou, vnikl do uzamčeného osobního vozidla zn. VW Passat dosud neznámý pachatel. K události došlo na parkovišti před prodejnou Kaufland v Lounech. Poberta si z auta přisvojil odloženou látkovou tašku s notebookem a další tašku s obsahem potravin a drogistického zboží. Poškozenému tím způsobil škodu přesahující 15 000 Kč. Policisté věc šetří jako trestný čin krádeže a opakovaně nabádají motoristy, aby v autech nenechávali na viditelných místech žádné odložené věci.
 
S nastartovaným autem někdo odjel
 
Šanci zloději poskytl na parkovišti v Hájkově ulici v Žatci majitel osobního vozidla zn. Škoda Fabia. V úterý, krátce před desátou hodinou dopoledne, nastartoval před domem svůj vůz, ale protože na něco zapomněl, vrátil se do bytu. Auto nechal neuzamčené a nastartované. Toho využil dosud nezjištěný zloděj, který do vozu sedl a ujel s ním. Poškozený majitel škodu vyčíslil na 40 200 Kč. Po vozidle i pachateli policisté pátrají.
 
nprap. Jaromíra Střelcová
Louny, 5. února 2014

vytisknout  e-mailem