Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Přítel vyděračem

NOVOJIČÍNSKO-události 

 
Přidal jej do přátel
S podezřením z přečinu vydírání prověřují novojičínští policisté oznámení poškozeného, který si přidal na sociální síti dalšího člověka do přátel.
 
Zprvu nevinná žádost o přátelství vyvrcholila ve vyhrůžky úpravy fotografií a videa do podoby se sexuálním podtextem a následnou distribuci k veřejnosti. Tomu všemu vydíraný může zabránit, pokud pošle na zahraniční adresu finanční obnos ve výši několika stovek eur. O tomto úmyslu se dozvěděl prostřednictvím chatové komunikace s přidaným „přítelem“ z kterého se následně vyklubal „vyděrač“.
Policisté nyní zjišťují další okolnosti jednání doposud neznámého pachatele s podezřením ze spáchání přečinu vydírání s trestní sazbou 4 let trestu odnětí svobody.
 
Recidivista
Frenštátští policisté zadrželi krátce po vloupání do jedné z chat zloděje, který se přiznal k dalším.
 
V současné době je podezřelý zadržený 27letý recidivista prověřován z vloupání do tří chat v oblasti Horeček a Papratné. Krátce po provedeném vloupání jej policisté 17. 6. 2015 zadrželi a umístili do policejní cely. Prověřovaný se jim doznal k dalším vykradeným chatám. Tohoto jednání se dopouštěl i přesto, že se v polovině měsíce května vrátil z vězení, které jej nenapravilo. Poškození majitelé chat vyčíslili předběžně vzniklou škodu na více jak 10 tisíc korun. Zloděj jim vzal oblečení, stravu a alkohol. Všechno měl použít pro svou potřebu.
Policisté jej prověřují s podezřením ze spáchání přečinu porušování domovní svobody a krádež
 
Chtěla 450 tisíc
Úvěrového podvodu se měla dopustit 37letá žena tím, že doložila nepravdivé potvrzení v bance.
 
Při sjednávání žádosti o úvěr předložila prověřovaná 37letá žena potřebná potvrzení dokladující příjem ze zaměstnání. Vše naznačovalo tomu, že je dle vnitřních podmínek banky bonitní a nic nebrání tomu, že úvěr získá. Postupem k samotnému schválení, však vyvstaly jisté nesrovnalosti. Prověřením doložených dokladů se přišlo na to, že doklady prokazující skutečnou výši příjmu jsou nepravé a výrazně nadhodnocené. S podezřením, že jsou předložené doklady padělky, jí úvěr banka neschválila a celou skutečnost oznámila policistům.
Pokud se prokáže, že žena takto jednala vědomě a úmyslně tak jí za pokus úvěrového podvodu hrozí až 5 let trestu odnětí svobody.
 
Nový Jičín,18. června 2015
 
por. Mgr. Petr Gřes
komisař / skupina tisku a prevence / Nový Jičín

vytisknout  e-mailem