Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Příteli poslala drogu v propisce

MOST - Věžeňská služba pervitin odhalila; Muž pracoval a zloděj kradl; Ženu táhla za vlasy po zemi 

 Zloděj vnikl oknem do bytu, v pokoji zatím jeho majitel pracoval

Drzost některých zlodějů je až k neuvěření. Jeden zloděj vnikl koncem minulého týdne v podvečerní době otevřeným oknem do kuchyně přízemního bytu v Mostě. Nevadilo mu ani to, že vedle v pokoji je obyvatel bytu, který tam pracoval. Toho sice vyrušil podezřelý zvuk z kuchyně, když však zkontroloval celý byt, tak se uklidnil. Ráno ale k nelibosti zjistil, že mu ze židle v kuchyni zmizela pracovní taška. V ní muž měl několik tisíc korun, různé osobní doklady a také platební karty. Hmotnou škodu okradený vyčíslil na částku 10 000 korun a krádež z bytu ohlásil policistům.


 

Kvůli pomluvě ženě nadávala a vláčela ji za vlasy po zemi

Emoce neovládla 40letá žena z Mostu. Ta na místě veřejně přístupném na ulici sídliště Výsluní v Mostě napadla 31letou ženu. Nejprve jí vulgárně nadávala, poté ji chytila za vlasy, které si obtočila kolem ruky, a ženu strhla na zem. Následně ji po zemi vláčela asi tři metry. Přitom se pokusila ženu udeřit do obličeje a kopnout do břicha. Napadená se však ubránila. Nakonec ji zachránil svědek, který si potyčky žen všiml a přišel se na incident podívat. Ženy od sebe odtrhl. Napadená vyhledala lékařské ošetření, pracovní neschopnost u ní nenastala. Motivem napadení byla údajná pomluva, které se měla dopustit napadená a týkala se pachatelky. Policisté 41leté Mostečance sdělili ve zkráceném přípravném řízení podezření ze spáchání přečinu výtržnictví.


 

Příteli poslala do vězení drogu v propisce

Policejní komisař obvinil z přečinu nedovolené výroby a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy a maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání 43letou ženu z Teplicka. Ta měla dle kriminalistů již v červnu poslat svému příteli, který si odpykává ve vězení trest odnětí svobody, dopis a v něm propisovací tužku. Pracovníci vězeňské služby při kontrole zjistili, že v tužce se nachází sypká látka světlé barvy a provedli u ní orientační test na drogy. Ten ukázal na přítomnost metamfetaminu. Látka byla policií zajištěna a odeslána k provedení odborné expertizy na oddělení kriminalistické techniky. Obviněné hrozí v případě odsouzení trest odnětí svobody na jeden rok až pět let. Policie ji stíhá na svobodě.


 

Do domu se nedostal, tak chtěl krást ve špajzu

Krádež se nevydařila zatím neznámému lapkovi. Ten si minulý týden vyhlédl rodinný dům v Mostě. Pokusil se vloupat dovnitř, což se mu nepodařilo. Nakonec chtěl odcizit věci ze špajzu, kam vnikl rukou malým oknem. Věci však z police shodil a poškodil je. Majitel domu vyčíslil škodu na tři tisíce korun a pokus krádeže vloupáním do rodinného domu oznámil mosteckým policistům.


 

Do přírody chodí i zloději

Jeden takový zavítal o víkendu k rozhledně Jeřabina na Litvínovsku. Vyhlédl si zaparkované vozidlo a zatím nezjištěno jak, do vozu vnikl. Uvnitř našel batoh, doklady a také dva mobilní telefony. Osádka auta krádež věcí zjistila ihned po návratu z vyhlídky a ohlásila ji hamerským policistům. Okradení odhadli hmotnou škodu na částku 8 tisíc korun.


 

Skončil v nemocnici s řeznými ranami

Mostečtí policisté předali magistrátu do přestupkové komise přestupek proti majetku. Muž ve věku 30 let z Mostu, měl v červenci u obytného domu rozbít rukou skleněnou výplň. Jeho jednání předcházela hádka s družkou, která po výměně ostrých slov zavřela vstupní dveře u domu. Muž na to reagoval ve zlosti tím, že se rozpřáhl a rozbil drátěné sklo. Pořezal se a skončil se zraněním v mostecké nemocnici. Svým počinem způsobil hmotnou kodu ve výši 4 900 korun.


 

U auta kdosi rozbil zpětná zrcátka

Případ vandalství vyšetřují mostečtí policisté. Těm oznámil majitel osobního vozidla korejské značky, že mu někdo o víkendu v mostecké ulici J. Fučíka poškodil obě zpětná zrcátka u automobilu a zanechal mu tak hmotnou škodu ve výši 13 tisíc korun. Policie případ šetří pro podezření ze spáchání přečinu poškození cizí věci.


 

nprap. Ludmila Světláková

Most 31. července 2012


 

vytisknout  e-mailem