Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Přítelkyni sebral peníze

CHOMUTOV - Nevrátil svěřené vozidlo, Do stejné firmy dvakrát...... 

Přítelkyni sebral peníze
Do bytu v Chomutově, ulice Pod Břízami, si na návštěvu pozvala svého přítele mladá žena. Netušila ovšem, že muž využije její chvilkové nepozornosti a odcizí peněženku, kterou měla položenou na mikrovlnné troubě v kuchyni. Při výpovědi poškozená upřesnila, že v peněžence měla hotovost ve výši 7500 korun. 37letý muž je podezřelý z krádeže.
 
Nevrátil svěřené vozidlo
37letý muž z okresního města je podezřelý z neoprávněného užívání cizí věci. Jako zaměstnanec jedné místní firmy svážel svěřeným vozidlem pracovníky do zaměstnání. Bylo dohodnuto, že po skončení brigády vozidlo v pořádku vrátí. Do práce přestal chodit, ale vozidlo si ponechal. Majitel uvedl, že v zavazadlovém prostoru se nacházelo bourací kladivo a rozbrušovačka. Kromě toho muž obdržel peníze, které měl použít k zaplacení plánované opravy. Jak se poškozený přesvědčil, ani toto neučinil. Na telefony nereaguje a v místě současného pobytu není zastižení. Pachateli za uvedený čin hrozí až dvouletý trest odnětí svobody.
 
Do stejné firmy dvakrát
24letý Chomutovák vnikl během krátké doby dvakrát do objektu stejné firmy. V polovině února to bylo poprvé, tehdy si vzal na pomoc 26letého kamaráda z Milevska. Z domu odnesli sanitární zařízení, vnitřní vybavení domu, protipožární vybavení, elektroinstalaci z chodeb a dále poškodili dveře do kanceláře, podhledy a další věci. Za sebou zanechali škodu ve výši 80 tisíc korun. O několik dní později se sem muž znovu vrátil. Odcizil další elektroinstalaci, kabeláž a poškodil spojovací dveře. Tentokrát vznikla škoda za 15 tisíc korun. Pachatele policejní komisař obvinil z trestných činů krádeže a poškození cizí věci, stejná obvinění čekají i na jeho společníka.
 
Majitelé měli štěstí
Nákladní vozidlo, používané jako pojízdná dílna, zmizelo z Erbenovy ulice v Chomutově. Majitel uvedl, že ve vozidle se nacházelo i různé elektrické nářadí a motorová pila, škodu stanovil na rovných 100 tisíc korun. Pátrání bylo tentokrát úspěšné, policejní hlídka auto objevila odstavené na jiném místě ve městě. Policisté z uvedené krádeže obvinili 35letého muže z Chomutova. Dále bylo zjištěno, že to není jeho první krádež. Na konci dubna zmizelo v Jirkově, ulice Pionýrů, nákladní vozidlo VW Transportér. Poškozený vypověděl,že   auto nechal zaparkované na parkovišti vedle domu, když chtěl druhý den odejet, bylo auto pryč. Škodu stanovil na 80 tisíc korun. I v tomto případě bylo nákladní vozidlo nalezeno, vyšetřování nadále pokračuje.
 
 23. května 2011  
nprap. Marie Pivková
 

vytisknout  e-mailem