Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Přívaly sněhu činily problémy

NÁCHODSKO - Se sněhem se praly hlavně kamiony 

Běloves v zimě2Ilustrační foto/Archiv Policie ČR Náchod
Sněžení, které v úterý 12. února 2013 na Náchodsku celý den vytrvale znepříjemňovalo řidičům cestování, tentokrát nijak výrazně neochromilo dopravu. Dopravní policisté sice vyjížděli asi k 15 dopravním nehodám, ani jedna však neměla žádné vážné následky.

Nejvážněji vypadající nehoda se odehrála okolo jedenácté hodiny dopoledne v Jaroměři, kde řidič automobilu zřejmě nepřizpůsobil rychlost svého vozu stavu a povaze zasněžené vozovky. Nezvládl řízení a při objíždění zaparkovaného vozu dostal smyk a narazil do za něj, přitom ještě zpětným zrcátkem srazil chodce z chodníku. Ten utrpěl lehké zranění.

Potíže v dopravě nastaly v očekávaných úsecích, tam, kde se silnice zvedala v kopcích. Neustálý boj sváděli policisté a zejména silničáři s průjezdností silnic na Vysokově před Náchodem, ve Vrchovinách před Novým Městem nad Metují a na Pasách před Broumovem. Tam střídavě blokovaly vozovku nákladní automobily a pracovala odklízecí technika. Na 30 až 50 minut byl  též zamezen průjezd do Polska, kde měli sousedé potíže se sjízdností kopců u Lewina před Klodzkem.

Pak se jim však přívaly sněhu podařilo zvládnout a silnici zprůjezdnit. Na krátkou chvíli policisté začali odstavovat kamiony na obchvatu České Skalice, toto omezení ale záhy odvolali. Přesto však podél hlavní komunikace na Polsko ještě dlouho poté stály nákladní vozy, jejichž řidiči raději čekali na to, až husté sněžení opadne a pak se teprve vydávali dál na cestu.

Večer a v noci již policisté nezaznamenali v dopravní situaci žádné výrazné problémy.

por. Mgr. Eva Prachařová
13.2.2013 v 10:30

vytisknout  e-mailem