Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Přívěsný vozík ztratil kolo

NÁCHODSKO – Opustilo nápravu a vlétlo do boku protijedoucí dodávky. 

NáchodskoFoto Policie ČRVe středu 26. 4. 2017 vyjela náchodská dopravní policie k méně obvyklé dopravní nehodě osobního automobilu s přívěsem. Krátce po půl jedné odpoledne projížděl po silnici I/33 ve směru od Jaroměře na Hradec Králové osobní automobil Škoda Felicia s přívěsem. Poblíž obce Semonice se najednou z přívěsu uvolnilo kolo a odlétlo do boku protijedoucího vozu Citroen Jumper. O plastové úlomky, odpadlé z Citroenu, si následně poškodil levou zadní pneumatiku vzápětí projíždějící Ford Mondeo.

A jak k nehodě došlo? Při jízdě se uvolnila středová matice levého kola a nezajištěné kolo odlétlo z nápravy přívěsného vozíku. Za to, že 60letý řidič felicie stav přívěsu před jízdou řádně nezkontroloval, mu policisté na místě uložili pokutu v částce 500 korun. Kaskadérský kousek létajícího kola naštěstí všichni přežili bez újmy zdraví. Způsobená hmotná škoda na vozidlech Citroen a Ford byla vyčíslena na 30.000 a 2.000 korun. 

A protože od příchodu jara motoristé na přívěsných vozících a kárách přepravují nejrůznější sezónní náklad, policisté jim připomínají, že před vyjetím je nutné řádně zkontrolovat nejen stav svého vozu, ale i všech přípojných vozidel.

por. Mgr. Eva Prachařová
27. 4. 2017 v 12.30

Odkazy do noveho okna

Náchodsko

26. 4. Jaroměř 

Detailní náhled

Náchodsko

26. 4. Jaroměř 

Detailní náhled

Náchodsko

26. 4. Jaroměř 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem