Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Příznivci Baníku zamířili do Prahy

Policisté nezaznamenali během přepravy žádný incident. 

Asi stovka fotbalových fanoušků FC Baník Ostrava se ze včerejšího pražského utkání vracela rychlíkem R 443 Šírava, s příjezdem do Ostravy Svinova dnes v 00,37 hodin a Ostrava hl. nádraží 00,46 hodin. Vlak byl posílen o 4 vozy, určené právě těmto příznivcům. Spoj byl doprovázen severomoravskými policisty. Žáden incident během přepravy ze strany fandů policisté nezaznamenali. 
 
por. Bc. Darina Majková
---------------------------------------   Původní zpráva z 21.09.2009   -----------------------------------------------------------------
 
Při odjezdu a dopravě fanoušků FC Baníku k dnešnímu zápasu na pražské Slavii chystá severomoravská policie bezpečnostní opatření. Pro fotbalové příznivce nebude vypraven zvláštní vlak. Do Prahy by se měli přepravit pravidelným spojem EC 118 „Comenius“ , odjezd z železniční stanice Ostrava hl. nádraží 10,01 hodin a 10,10 hodin z nádraží Ostrava Svinov. Do Prahy by měl spoj dorazit krátce před 14. hodinou. Vlak bude posílen o pět vagónů a právě tyto budou vyhrazeny fotbalovým fanouškům. Neměli by se tedy dostat k dalším cestujícím. Ve vyhrazených vagónech bude fandy doprovázet několik desítek policistů. Další policisté, ve spolupráci s kolegy z jiných krajů, budou na veřejný pořádek dohlížet na všech železničních stanicích, ve kterých vlak zastavuje. Očekáváme, že na zápas pojede 500 až 600 příznivců Baníku. Doprovod z pražského vlakového nádraží na stadion budou mít na starosti pražští policisté.
 
     Zpátky pojedou fanoušci rychlíkem R 443 Šírava. Z Prahy hl. n. vlak odjíždí ve 20,40 hodin, z Prahy Vršovic ve 20,45 hodin. Do Ostravy Svinova vlak dorazí v 00,37 hodin a na hlavní nádraží v 00,46 hodin.
 
 
por. Bc. Darina Majková

vytisknout  e-mailem