Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
podhomepage

Policie České republiky – Služba cizinecké policie

 

Pro alkohol a cigarety do Čech

České Velenice – muž s azylem v Rakousku dostal kolem půlnoci začátkem tohoto týdne chuť na alkohol a cigarety, tak vyrazil na nákup do Čech. 

     Dvaačtyřicetiletý muž ruské státní příslušnosti, který v současné době žije jako azylant v Rakousku poblíž bývalého hraničního přechodu Gmünd – České Velenice, se vydal kolem půlnoci začátkem tohoto týdne do Čech, aby zahnal žízeň. Rozhodl se proto navštívit nejbližší nákupní centrum v Čechách a nakoupit alkohol a cigarety. Jenomže vozidlo své manželky řídil bez jakýchkoliv dokladů a navíc ještě pod vlivem alkoholu, jak se ukázalo při kontrole policejní hlídkou obvodního oddělení Policie České republiky v Suchdole nad Lužnici. Ta řidiče zastavila právě když parkoval u nákupního střediska v Českých Velenicích a zahájila s ním úkony trestního řízení ve zkráceném přípravném řízení pro podezření z trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky. Muž proto obdržel téhož dne trestní příkaz Okresního soudu v Jindřichově Hradci, který stanovil trest zákaz řízení motorových vozidel na území České republiky na 2 roky a vyhoštění z území České republiky také ve výměře 2 roků.
     Cizinec byl propuštěn ze zajištění a dobrovolně se dostavil na Inspektorát cizinecké policie České Budějovice, kde jej čekalo udělení blokové pokuty ve výši 1 000 Kč za přestupek pro porušení zákona o pobytu cizinců. Na závěr náročného výletu bylo muži vydáno rozhodnutí o správním vyhoštění z území České republiky, které bylo zvýšeno na 3 roky, spolu s výjezdním příkazem a s dobou vycestování do 23. dubna 2009.

vytisknout  e-mailem