Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Pro bikery platí rovněž „nula“

TRUTNOVSKO - Zraněný cyklista skončil v nemocnici. 

Místo havárie cyklistyMísto havárie cyklisty
Policisté Dopravního inspektorátu Trutnov vyjížděli v pátek navečer 9. 5. 2014 krátce po šesté hodině do obce Bohuslavice, kde došlo k havárii cyklisty. Policejní hlídka po příjezdu do Svatoňovické ulice provedeným šetřením a ohledáním místa pádu zjistila, že řidič jízdního kola s největší pravděpodobností nezvládl jízdu, v prudkém klesání vyjel vlevo mimo komunikaci, kde narazil do svodidel. Při uvedeném pádu došlo k těžkému zranění dvaačtyřicetiletého bikera, který byl transportován do nemocnice. Při dokumentaci uvedené nehody policisté vyzvali cyklistu k podrobení se dechové zkoušce. Přístroj prokázal 1,41 promile v jeho dechu.
Opilý sportovec je důvodně podezřelý ze spáchání přestupku na úseku proti bezpečnosti a plynulosti silničního provozu, za který může být správním orgánem uložena pokuta až ve výši několika desítek tisíc korun.
Každý sportovec, který usedá za řídítka jízdního kola, by si měl uvědomit, že bude dle zákona o silničním provozu ve chvíli, kdy pojede na pozemní komunikaci, řidičem nemotorového vozidla. Z uvedeného důvodu mu tedy vznikají povinnosti, jako každému jinému účastníkovi silničního provozu. Mezi jednu z povinností řidiče potom patří i to, že nesmí před nebo během jízdy požívat alkoholické nápoje ani omamné a psychotropní látky. Každý občan, který usedá za řídítka bicyklu, by si měl uvědomit, že pod vlivem alkoholu každý z nás pomaleji reaguje na situaci v silničním provozu a po požití většího množství dochází i k poruchám rovnováhy a soustředění. Policie České republiky v Trutnově by chtěla tímto doporučit všem, kteří vyznávají jízdu na jednostopých nemotorových dopravních prostředcích, aby si doušek zlatavého moku dopřáli až za „cílovou páskou“.
por. Bc. Udo Ertner
12. 5. 2014 v 15:00
Odkazy do noveho okna

vytisknout  e-mailem