Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Pro kabely chodil na šachtu

TEPLICE - Na zaměstnance dokonce zaútočil nožem; Řidič, který naboural autobus, byl podnapilý...  

Pro kabely chodil na šachtu
     Z přečinů krádeže a ublížení na zdraví ve stadiu pokusu byl obviněn 56letý muž, který opakovaně chodil krást do důlních prostor v katastru obce Bílina. Koncem srpna u Ledvic odřezal z pásového dopravníku silové a ovládací kabely, čímž došlo k vyřazení dopravníku z provozu. Vyrušili ho ale pracovníci údržby dopravníku, takže z místa činu utekl s prázdnou. O týden později odcizil třicetimetrový volně odložený kabel, který skončil ve sběrně. Po dalších sedmi dnech se opět vydal krást, i tentokrát odcizil desítky metrů různých kabelů.
     Koncem září ho přistihli při krádeži dvousetmetrového kabelu zaměstnanci, kterým chtěl utéct. Když se mu to nepovedlo, začal na ně útočit nožem a nakonec se mu podařilo z místa činu uprchnout.
     Ani poslední lup, na který se vydal minulý týden, se mu nevyvedl. Při krádeži sedmdesátimetrového kabelu ho zadrželi zaměstnanci dolů, kteří ho předali policistům. Celkem muž způsobil krádežemi škodu přes 150 tisíc korun, pokud bude uznán vinným z trestných činů, ze kterých byl obviněn, může strávit až pět let za mřížemi.
 
Řidič, který naboural autobus, byl podnapilý
     Až tři roky ve vězení může strávit 46letý cizinec, který v neděli večer zavinil v Novosedlicích dopravní nehodu. Jako řidič nákladního automobilu s přívěsem při projíždění pravotočivou zatáčkou přejel do protisměru, kde narazil do boku projíždějícího autobusu. Po nehodě řidič nákladního automobilu nezastavil a pokračoval v jízdě, zastavil ho ale jiný účastník silničního provozu.
     Ke zranění osob naštěstí nedošlo, autobus městské hromadné dopravy byl pouze v režimu manipulační jízdy bez cestujících. Dechová zkouška na alkohol u řidiče autobusu byla negativní, řidiči náklaďáku, který zřejmě nehodu zavinil, policisté naměřili 1,65 promile alkoholu v dechu. Sdělili mu podezření z přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky a eskortovali ho přímo k soudci.
 
Bundu si navlékl pod oblečení
     Policisté sdělili podezření z přečinu krádeže 19letému mladíkovi, který kradl v teplickém obchodním centru. V jedné z prodejen oděvů vzal z věšáku dvě pánské bundy, se kterými odešel do kabinky. Zde si jednu bundu v hodnotě 1300 korun navlékl pod svršky, ve kterých přišel a druhou vrátil zpět na prodejní plochu. Poté chtěl odejít, jeho „fígl“ ale neušel pozornosti pracovníka ostrahy, který lapku zadržel do příjezdu policejní hlídky. V minulosti sodně trestanému mladíkovi, který je stále „v podmínce“ hrozí až tříletý trest odnětí svobody.
 
Sprejer poškodil stěnu domu
     Policisté dopadli sprejera, který koncem června pomaloval zeď v nájemním domě v katastru obce Hrob. Třiadvacetiletý muž ve společných prostorách domu posprejoval část zdi několika nápisy, čímž způsobil vlastníkovi nemovitosti škodu dva tisíce korun. „Vysloužil“ si sdělení podezření z přečinu poškození cizí věci, za který ho může soudce v případě uznání viny poslat až na rok do vězení.
 
Krádež nafty
     Pohonné hmoty v hodnotě přes třicet tisíc korun odcizil neznámý pachatel v katastru obce Velvěty. Z nádrží dvou kamionů zaparkovaných na odstavném parkovišti odčerpal 800 litrů motorové nafty, policisté ve věci zahájili úkon trestního řízení pro přečin krádeže a po pachateli intenzivně pátrají.
 
 
Teplice, 10. 10. 2013, nprap. Bc. Daniel Vítek
tiskový mluvčí
Preventivně informační skupina Teplice
tel. č. 974 439 207
email: pistp@mvcr.cz
 

vytisknout  e-mailem