Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Pro kola do garáže

LITOMĚŘICE – Na místo činu se vraceli; Nález zatajil; Dům bez okapů 

Dva devatenáctiletí muži z litoměřického okresu počátkem března tohoto roku opakovaně navštěvovali soukromý objekt v Terezíně s nekalými úmysly. Ve třech případech vnikli násilným způsobem do garáže v suterénu domu a odnesli si dvě horská jízdní kola a dva páry kolečkových bruslí. Majiteli objektu způsobili škodu vyšší jak 20 tisíc korun. Jeden z mladíků byl dokonce v nedávné době za obdobnou činnost odsouzen. Policisté na základě zjištěných informací dotyčným sdělili ve zkráceném přípravném řízení podezření ze spáchání přečinu krádeže vloupáním a porušování domovní svobody.
 

Nález zatajil
Policisté přijali oznámení o ztrátě mobilního telefonu, ke které mělo dojít o víkendu na diskotéce v obci Hrdly. Poškozený na svůj mobilní telefon zapomněl a ponechal ho v objektu diskoklubu. Když se pro něj vrátil, již ho nenalezl. Přístroj v hodnotě 11 tisíc korun si přivlastnil zřejmě neznámý nálezce. Terezínští policisté ve věci zahájili úkony trestního řízení pro trestný čin zatajení věci. Podle trestního zákoníku může neznámého pachatele v případě dopadení postihnout až roční trest odnětí svobody.
 

Dům bez okapů
Lovosičtí policisté přijali oznámení o krádeži okapů z obytného domu v obci Podbradec. Neznámý pachatel v průběhu měsíce března vnikl na předzahrádku a odcizil z domu kovovou okapovou soustavu za více jak 10 tisíc korun. Pro trestný čin krádeže po neznámém pachateli policisté pátrají.
 

Krádež nářadí
Kolny u rekreačního domu v obci Mšené Lázně navštívil počátkem tohoto týdne neznámý pachatel. Násilím překonal vrata na oplocený dvůr a zde z neuzamčených kůlen odcizil elektrické a ruční nářadí v hodnotě 23 tisíc korun. Policisté již ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu krádeže a porušování domovní svobody a po pachateli pátrají.
 

20. 3. 2013
nprap. Pavla Kofrová
 

vytisknout  e-mailem