Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Pro kolejnice přijeli náklaďákem

MOST - Čtyřlístek zlodějů byl na místě krádeže přistižen; Dealerka pervitinu skončila ve vazbě a další 

 Policejní komisař mostecké policie obvinil z přečinu krádeže ve spolupachatelství čtyři muže ve věku 28, 33, 36 a 37 let. Čtyřlístek z Litvínovska měl začátkem dubna odcizit kolejnice. Krádež naplánoval jeden ze čtveřice, který si při pochůzce v areálu bývalé železniční vlečky poblíž obce Hamr údajně všiml čirou náhodou desítky kusů nařezaných třímetrových kolejnic. Napadlo ho, že by železo mohl zpeněžit ve sběrně a přizval své tři známé komplice. Jeden z nich přijel na místo nákladním autem, na který pak společnými silami naložili kovové díly. Do sběrny však nedojeli. Nedaleko místa krádeže je potkala policejní hlídka, která auto zastavila a poté i zkontrolovala. Muži krádež přiznali a lup museli vrátit. Za krádež kovových předmětů v hodnotě 31 tisíc korun mohou být potrestáni až dvouletým trestem odnětí svobody.


 

Za drogy dvě ženy obviněny

Ve vazbě skončila 37letá žena z Mostu, kterou policejní komisař mostecké policie obvinil ze zvlášť závažného zločinu nedovolené výroby a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy. Obviněná měla loni poskytovat v desítkách případů několika osobám za finanční úhradu drogu pervitin a to i přesto, že byla za stejné jednání odsouzena v roce 2009.

Z přečinu přechovávání omamné a psychotropní látky a jedu obvinila mostecká policie 31letou ženu z Mostu. Ta v bytě na sídlišti v Mostě neoprávněně přechovávala prý pro vlastní potřebu sušené konopí. Policie sušený materiál o hmotnosti přes dvacet tři gramů v bytě našla koncem února a zajistila. Kriminalisté pak odbornou expertizou zjistili, že konopí obsahuje zakázanou THC látku. Žena, které hrozí až dvouletý trest za přechovávání drogy, je stíhána na svobodě


 

Zloději a kapsáři jsou pořád v akci

Mostecká policie stále upozorňuje na kapsáře a stále zaznamenává případy krádeží. Přitom stačí, aby si lidé své věci více hlídali. Nenosili u sebe zbytečně velké sumy peněz, peněženky, doklady a mobily měli ukryty nejlépe ve vnitřních kapsách oděvů. O svůj mobilní telefon včera odpoledne přišla jedna mladá dívka z Mostu. Byla bruslit na mosteckém stadionu a mezi bruslícími osobami byl i šikovný kapsář. Tomu se podařilo nepozorovaně dívce odcizit z kapsy bundy mobil. Přitom dívka měla oděv stále na sobě. Kapsář si tak přišel na výrobek v hodnotě 4 000 korun. Případem krádeže se nyní zabývají mostečtí policisté. Na neopatrnost doplatily i další dvě ženy z Mostu. Jedna si nechala v jedné mostecké firmě otevřenou kancelář a při odchodu ji nezamkla. V budově se však zřejmě pohyboval zloděj, který okamžitě příležitosti využil a z volně odložené kabelky v kanceláři odcizil peněženku. Lapka kromě peněz získal i stravenky, platební kartu a osobní doklady. Peněženku kdosi ukradl včera i starší ženě, která byla odpoledne v práci a nechala svou kabelku chvilku bez dozoru. Během pěti minut, když byla pryč, neznámý pachatel stačil z kabelky ukrást peněženku s doklady a finanční hotovostí. Poškozená utrpěla škodu ve výši šesti tisíc korun. V letošním roce policie zaznamenala již více jak 40 případů kapesních krádeží a krádeží na osobách.


 

Z auta vymontoval autorádio

Neznámý pachatel nechal o sobě vědět minulý týden v jedné soukromé firmě. V obci na Mostecku se zloděj vloupal na pozemek firmy a tam pak ze zaparkovaného osobního vozidla odcizil autorádio značky Panasonic. Poškozený majitel vyčíslil hmotnou škodu na částku 12 000 korun a případ oznámil policistům obrnického obvodního oddělení.


 

Zahrádku navštívil zloděj

Zahradní domek v kolonii za obcí Bečov na Mostecku navštívil neznámý zloděj. Vnikl na oplocenou zahrádku, kde se násilím vloupal do chatky. Tu podrobil prohlídce a z uložených věcí si sebou odnesl různé elektrospotřebiče a drobné nářadí. Okradený zahrádkář tento týden zjistil, že mu zloděj ukradl věci v hodnotě 12 tisíc korun. Případ krádeže vloupáním vyšetřují obrničtí policisté.


 

Garáž vykradl a uložil si v ní svoje věci

Cizí majetek si hodlal přivlastnit zatím nezjištěný podnikavec. Ten vnikl za použití fyzické síly v areálu garáží v Mostě do jedné z nich. Uvnitř pak odcizil nákladní vozík, skříň s nářadím a náhradní díly k autu. Lapka dveře garáže opatřil novým zámkem a klíče si ponechal. Cizí garáž zavezl různými věcmi, které si tam uložil. Poškozený majitel pak musel přivolat firmu, která mu vlastní garáž za úhradu otevřela. Muž zjistil, že garáž někdo vykradl a zřejmě si ji přivlastnil. Případem se nyní zabývají policisté mosteckého obvodního oddělení a po filutovi pátrají.


 

Mercedes přes noc zmizel

O osobní automobil přišla jedna žena z Litvínova. Neznámý zloděj jí vozidlo tovární značky Mercedes Benz tmavě modrošedé metalízy odcizil o víkendu v noci z neděle na pondělí v jedné litvínovské ulici. Na krádež žena přišla dopoledne první pracovní den a odcizení svého auta ihned ohlásila policii. Ta po vozu vyhlásila celostátní pátrání. Poškozená majitelka vyčíslila škodu na 300 tisíc korun. Případ šetří policisté z obvodního oddělení v Litvínově a mostečtí kriminalisté.


 

nprap. Ludmila Světláková

Most 13. dubna 2011


 

vytisknout  e-mailem