Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Pro motorkářku přiletěl vrtulník

MOST - Žena se převrátila s čtyřkolkou, utrpěla těžké zranění; Dítě s kočárkem se převátilo při nehodě. 

 Vážnou dopravní nehodu šetřila mostecká policie o víkendu v okrese. Na účelové komunikaci od obce Nová Ves v Horách směrem k zámku Jezeří řídila čtyřkolku řidička z Chomutovska. Při projíždění prudké levotočivé zatáčky se řidička se čtyřkolkou převrátila zatím z nezjištěných příčin na komunikaci. Při dopravní nehodě došlo k těžkému zranění motoristky, která byla letecky transportována do ústecké nemocnice. Její spolujezdec byl převezen do zdravotnického zařízení v Mostě k ošetření. Na vozidle vznikla hmotná škoda ve výši 10 tisíc korun. Příčina dopravní nehody a míra zavinění je předmětem probíhajícího šetření dopravní policie.


 

Kočárek s děckem se převrátil, policie hledá svědky nehody

Mostecká dopravní policie vyšetřuje dopravní nehodu z pondělí dne 2. září, která se stala v 10.30 hodin v obci Litvínov v ulici Vinohradská. Řidič nákladního vozidla značky Mercedes se u vjezdu k supermarketu Kaufland otáčel na vozovce. V tu dobu šla po chodníku žena s kočárkem, a když s ním sjela s chodníku na silnici, tak mělo dojít k zachycení kočárku vozidlem a následnému převrácení. Při tom dítě v kočárku utrpělo lehké zranění. Policie v Mostě v souvislosti se šetřením této nehody hledá svědky, kteří by k této pondělní dopravní nehodě mohli poskytnout jakoukoliv informaci. Ti se mohou přihlásit přímo na mostecké dopravní policii nebo telefonicky na linku 158.


 

Mladík kradl v bytě své příbuzné

Podezření z provinění krádeže a porušování domovní svobody sdělila mostecká policie ve zkráceném přípravném řízení teprve 17letému mladíkovi z Mostu. Ten měl pomocí klíče, který odcizil, vniknout do bytu své příbuzné v době, kdy věděl, že v bytě se nikdo nenachází. Z domácnosti odcizil finanční hotovost, herní konzoli a další věci, vše v hodnotě deseti tisíc korun. Peníze mladík utratil a konzoli prodal.


 

Seniorka v poledne spala, zloděj v domě zatím kradl

Neznámý pachatel kradl v domě seniorky v jedné obci na Litvínovsku. Osmdesátiletá žena si po obědě zdřímla. Ve svém domě však nechala otevřená okna, která vedou přímo na ulici. Toho využil neznámý poberta a zřejmě oknem do domu vnikl a tam odcizil peněženku, ve které žena měla finanční hotovost, platební kartu a osobní doklady. Poškozená krádež portmonky ohlásila na policii a hmotnou škodu odhadla na částku sedm tisíc korun. Případ nyní šetří litvínovští policisté.


 

Munici z války nalezl archeolog

O víkendu na linku 158 zavolal muž a oznámil, že na starém letišti v bývalé obci Libkovice nalezl pravděpodobně granát a další munici v místě, kde provádí archeologický průzkum. Na místo byla vyslána hlídka z policejní stanice Lom, která zjistila, že se jedná o dělostřelecký granát a přivolala odborníka z pyrotechnické služby. Policejní expert dělostřelecký granát ráže 105 mm z II. světové války včetně nábojnice ke granátu stejné ráže vykopal ze země, zajistil a předměty převezl k zneškodnění.


 

Domácnost opustil na deset dnů

Policisté obvodního oddělení Most-Zahradní využili oprávnění ze Zákona o Policii ČR a vykázali na dobu deseti dnů ze společné domácnosti 52letého muže z Mostu. Ten dle zjištění hlídky, která v panelovém domě šetřila incident v rodině, měl nejprve slovně a poté i fyzicky napadnout svoji partnerku a to vše v přítomnosti nezletilého dítěte. K napadání docházelo již v minulosti, ale žena se nikdy o pomoc na policii neobrátila. S ohledem na situaci v rodině rozhodli policisté agresora vykázat z bytu, jakož i z jeho okolí.


 

Trest domácího vězení porušil dvakrát za sebou

Trest domácího vězení, který uložil okresní soud 34letému muži z Litvínova, byl porušen. Odsouzenému bylo soudem nařízeno zdržovat se ve vymezeném prostoru a to ve dnech pracovního klidu a volna a v ostatních dnech v době od 20. do 05. hodin. Policisté ho kontrolovali poslední den v srpnu o víkendu ve večerních hodinách, kdy měl být doma. Trest porušil již podruhé, když ho před týdnem kontrolovala hlídka v Janově v pracovní den krátce před půlnocí. Policisté Litvínovanu sdělili ve zkráceném přípravném řízení podezření ze spáchání přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí.


 

nprap. Ludmila Světláková

Most 3. září 2013


 

vytisknout  e-mailem