Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Pro muže si došli rychnovští kriminalisté i se zásahovou jednotkou a psovody

RYCHNOVSKO – Několik měsíců připravovaná akce přinesla své ovoce. 

Rychnovským kriminalistům z týmu toxi se podařilo zakončit úspěšnou realizací několikaměsíční mravenčí práci, když si v půlce měsíce února 2022 došli pro pachatelé trestné činnosti na úseku distribuce pervitinu na Rychnovsku.

Za pomoci operativně pátracích prostředků shromažďovali informace. A po jejich průběžném vyhodnocování se rozhodli případ zrealizovat. V ranních hodinách zásahová jednotka policie Královéhradeckého kraje vstoupila do objektů a k překvapení 28letého a 25letého muže se jim podařilo je na místě zadržet a eskortovat do policejní cely.

Na místě byli využiti i dva policejní psi Fox a Feebee, aby prohledali domovní prostory. Oba nezávisle na sobě dokázali určit místo, kde se droga nacházela. O Foxovi jsme vás v minulém roce informovali, nyní to byla jeho první domovní prohlídka, a hned slavil úspěch.

Po zadržení byly provedeny výslechy, při kterých se muži k trestné činnosti doznali. Jeden z pachatelů byl již v minulosti odsouzen za obdobnou trestnou činnost a v březnu 2021 podmínečně propuštěn z výkonu trestu. Při domovních prohlídkách u zadržených osob byly zajištěny pomůcky k aplikaci návykových látek, digitální váhy, sáčky a rovněž i samotná droga pervitin.

Kriminalisté zjistili, že měli tuto nelegální činnost provozovat od března 2021 do února 2022, kdy osmadvacetiletý muž nejméně 39 osobám v nejméně 496 případech poskytl celkem 122gr. pervitinu za celkovou částku 200 tisíc korun. Pětadvacetiletý muž ve stejném období poskytl drogu minimálně 15 osobám v nejméně 357 případech, v celkovém množství 119 gr. pervitinu za celkovou částku 232 tisíc korun. Kriminalisté podali na obviněného muže státnímu zástupci podnět k vydání návrhu na jeho vzetí do vazby, který soudce akceptoval. Muž je tak nyní stíhán vazebně.

Zadržený osmadvacetiletý mladík v současné době čelí obvinění z trestného činu Nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy, za což v případě prokázání viny, hrozí až 10 let vězení. Druhému z mužů hrozí pět let za mřížemi.

por. Mgr. Lucie Konečná
18.2.2022, 10:00hod.

vytisknout  e-mailem