Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Pro notebook a helikoptéru si přišel střešním oknem

LIBEREC - V průběhu víkendu se neznámý pachatel vloupal do liberecké firmy v centru Liberce. Odnesl si odtud věci za bezmála dvanáct tisíc korun.  

Policisté z obvodního oddělení Liberec - centrum šetří případ víkendového zloděje. Vše se stalo od pátku do neděle, kdy v budově v centru Liberce v Kostelní ulici zůstala  otevřena "větračka" u střešního okna, ve které sídlí poškozená soukromá firma. Tohoto okamžiku využil zloděj, který se nejprve dostal do budovy oknem a poté rozbil vstupní dveře kanceláře firmy. Z těchto prostor si po prohledání odnesl notebook za deset tisíc korun a dále helikoptéru na dálkové ovládání. Majiteli objektu vznikla poškozením okna a dveří kanceláře patnáctitisícová škoda a soukromou firmu stála "návštěva" zloděje bezmála dvanáct tisíc korun. 

Pachateli krádeže hrozí po jeho dopadení policií až dvouletý trest.

Policisté vyzývají osoby, které mají jakékoliv postřehy k případu z uplynulého víkendu v centru Liberce, ulici Kostelní,aby si tyto neponechali pro sebe a předali je policistům k jejich dalšímu využití. Postřehy či informace je možné předat telefonicky nebo písemně policistům z  Obvodního oddělení Liberec - centrum, kteří se případem zabývají, nebo na linku 158. 

Apelujeme na majitelé objektů - dohlédněte a zabezpečte si majetek především certifikovanými mechanickými prostředky např. dokonalý bezpečnostní zámkový systém, zodolněné dveře, mříže, uzamykatelné okenice. Je především důležité, aby jste byli při odchodu z budovy důslední v prověření, zda jsou všechny možné prostory pro vniknutí uzavřeny. 

 

4.8.2015
por. Bc. Bohdanka Capuličová
KŘP Libereckého kraje

vytisknout  e-mailem