Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Pro okap se vrátili

LITOMĚŘICE – Byli zadrženi i s kořistí 

Dva mladíci ve věku 20 a 21 let vnikli v neděli v časných ranních hodinách na pozemek domu v Litoměřicích. Po překonání oplocení se předmětem jejich zájmu stala okapová soustava na rodinném domě. Demontovali část okapů, kterou odevzdali do sběrny druhotných surovin a s vidinou dalších peněz se na místo vrátili. Odcizili další část okapů, s kterými je při cestě do sběrny přistihla hlídka policistů. Mladíci se své kořisti snažili rychle zbavit, ale strážce zákona neoklamali. Byli zadrženi i se svým lupem a jsou podezřelí hned ze dvou přečinů. Za krádež a porušování domovní svobody jim podle trestního zákoníku hrozí až dvouleté vězení.
 

Sladkostem neodolal
Na velký nákup do litoměřického nákupního centra se vydal v neděli po poledni 36 letý muž z Mostecka. Jeho výběr byl úzce zaměřen. Vybíral samé čokoládové zboží. Více jak 200 kusů čokoládových výrobků se snažil pronést pokladnou bez placení. Ostražití zaměstnanci prodejny jej však zadrželi a předali do rukou policistů. Odcizené zboží za více jak 3 tisíce korun putovalo zpět do prodejních regálů a podezřelý muž putoval s policisty na místní oddělení. Zákon totiž neporušil poprvé a jeho jednání tak policisté kvalifikovali jako trestný čin, za který může jít až na tři roky do vězení.
 

Kradou se zimní i letní
Oznámení o krádeži kol z vozidla přijali policisté v neděli v dopoledních hodinách v Lovosicích. Neznámý pachatel v noci ze soboty na neděli odcizil ze zaparkovaného vozidla kompletní zimní pneumatiky. Při neodborné demontáži poškodil i spodní část vozidla z obou stran. Majitel vozidla předběžně vyčíslil škodu na 40 tisíc korun, případ je vyšetřován jako přečin krádeže a poškození cizí věci.
Krádež pneumatik vyšetřují také Terezínští policisté. Do garáže na oploceném pozemku vnikl v uplynulém týdnu neznámý pachatel. Odcizil čtyři zde uložené kompletní pneumatiky s letním vzorkem, batohy a spací pytle. V tomto případě je škoda vyčíslena na 21 tisíc korun. Policisté již ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu krádeže a porušování domovní svobody a po pachateli pátrají.
 

8. 4. 2013
nprap. Pavla Kofrová
 

vytisknout  e-mailem