Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Pro pachatele si policisté dojeli

CHOMUTOV - Za auto dluží peníze, Zadrženi při krádeži... 

Pro pachatele si policisté dojeli
27letý muž z Klášterce nad Ohří vnikl do objektu firmy v Zahradní ulici a z neuzamčené garáže odcizil osobní automobil, rovněž nezajištěný. Se Škodou Octavia pak odejel do Prahy, kde byl policejní hlídkou zadržen. Majitel vyčíslil škodu na téměř 141 tisíc korun. Pachatele obvinil policejní komisař z krádeže a po nezbytných úkonech skončil v cele. Policejní komisař podal návrh na jeho vzetí do vazby. Na příkaz státního zástupce byl pachatel propuštěn ze zadržení, vyšetřování nadále pokračuje.
 
Za auto dluží peníze
Před nějakou dobou si 52letý Chomutovák koupil od poškozeného vozidlo. Na částku 12 tisíc korun sjednali splátkový kalendář a muž začal vozidlo Mitsubishi Colt používat. Od uzavření smlouvy však utekla nějaká doba a poškozený nedostal ani jednu splátku. Auto také nevrátil a je od té doby nekontaktní. Poškozený se proto obrátil na policii, za podvod hrozí pachateli až dvouletý pobyt ve vězení.
 
Zadrženi při krádeži
Jirkovští policisté zadrželi v areálu bývalé přečerpávací stanice ve Vrskmani dva muže. Na místo přijeli vozidlem Renault a snažili se odcizil kovové nosníky z konstrukce haly. Před hlídkou nestačili ani zmizet. Majitel vyčíslil škodu na 200 korun. 29letý pachatel byl za krádeže odsouzen v loňském roce, z tohoto důvodu na něj čeká obvinění z trestného činu. Jednání druhého pachatele, 27letého muže, bude řešit příslušná přestupková komise.
 
Sebral bundy a napadl prodavačku
Od poloviny ledna pátrali chomutovští policisté po totožnosti neznámého zloděje, který odcizil zimní bundy v prodejně v centru města. Čtyři kusy oblečení sebral pachatel ze stojanu a při útěku z prodejny ještě napadl prodavačku, která se mu snažila v útěku zabránit. Firmě vznikla škoda ve výši 5500 korun. Za uvedenou krádež bude po zásluze potrestán 24letý muž z okresního města. Obvinění z krádeže si již převzal.
 
16. února 2011 
nprap. Marie Pivková

vytisknout  e-mailem