Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Pro peníze s nožem v ruce

MOST - Potřeboval peníze, tak šel pro ně do herny; Muž skočil na peróně pod vlak 

Mostečtí kriminalisté objasnili v těchto dnech případ trestného činu loupeže. K němu došlo již v říjnu loňského roku. Tehdy se jednu říjnovou neděli 21letý muž z Mostu rozhodl, že přepadne nějakou hernu a obstará si peníze. Nedaleko centra města v odpoledních hodinách vešel do herny, nakoukl dovnitř a poté zase odešel. Tehdy v herně byli nějací hosté. Asi po 15 minutách se do herny vrátil. Uvnitř byla už jen sama obsluhující žena. Neznámý mladík si nasadil kapuci, aby se trochu zamaskoval, z igelitové tašky vytáhl nůž a přišel až k baru. Ženu požádal, aby mu dala peníze. V ruce stále držel nůž a směřoval jím k tělu ženy. Ta mu z obavy o svůj život vydala peníze z trezoru. Potom neznámý lupič s penězi odešel, aniž by ženu nějak zranil. Policejní komisař mladého muže nyní obvinil z trestného činu loupeže a stíhá ho na svobodě. Odcizené peníze již policisté nezajistili. Mladík je použil ke své potřebě. Majiteli herny vznikla loupeží škoda ve výši 24 tisíc korun. Obviněnému hrozí v případě odsouzení trest odnětí svobody na dvě léta až deset let.

Kola změnily majitele
Tři horská jízdní kola zmizela z jedné sklepní kóje na sídlišti Výsluní v Mostě. Neznámý pachatel se v suterénu panelového domu vloupal ve sklepě do kóje násilím a kola značky Olpram odnesl. Poškozený majitel odhadl škodu na deseti tisíc korun. Případ krádeže vloupáním vyšetřuje mostecká policie.

Nářadí zmizelo ze skladu
Škodu za více jak dvacet tisíc zaznamenal majitel jedné soukromé firmy v Mostě. Tam kdosi vnikl násilím v noci z pondělí na úterý. Uvnitř pak z provozovny, která je v rekonstrukci, odcizil různé nářadí. Poškozenému majiteli zmizelo po návštěvě zloděje kladivo, vrtačky a další věci. Případ přečinu krádeže šetří policisté mosteckého obvodního oddělení.

Peněženka ležela v autě
Peněženku není radno nechávat přes noc v automobilu. O tom se sám mohl přesvědčit jeden majitel motorového vozidla Ten v úterý dopoledne marně ve svém autě hledal svou peněženku, ve které měl peníze a platební kartu. Násilí na vozidle nebylo zjištěno. Případem se nyní zabývají mostečtí policisté.

Nákup bez peněz nevyšel
Na nákup bez peněz se včera vydala 35letá žena z Mostu. V obchodu s textilem v nákupním centru Central v Mostě z regálu vybrala tři trička v hodnotě 1 000 korun. Ty si ukryla pod tepláky a zamířila k východu. Prozradila ji boule pod tepláky a následně i alarm. Pachatelka nakonec skončila v rukou policistů. Ti jí s ohledem na její kriminální minulost sdělili ve zkráceném přípravném řízení podezření ze spáchání přečinu krádeže.

Skočil pod kola rychlíku
K nehodě na železnici došlo v úterý 8. června kolem 21.30 hodiny. Na nádraží v Mostě skočil do kolejiště na třetím nástupišti 40letý muž. Ten se rozeběhl ve vzdálenosti asi tří metrů a poté skočil na koleje v době, kdy přijížděl rychlík z Prahy. Ještě než skočil, svlékl si na peróně bundu a tu odhodil. Strojvedoucí vlaku muže viděl, začal brzdit, ale střetu již pro krátkou vzdálenost nestačil zabránit. Muže pak vyprostili pod podvozkem prvního vagonu hasiči záchranného sboru. Lékaři rychlé záchranné služby muže resuscitovali. Ten však před převozem do nemocnice svým zraněním podlehl. Jeden ze svědků nehody utrpěl na místě šok a byl hned ošetřen lékařem. U řidiče vlaku byla provedena dechová zkouška s negativním výsledkem.

V Mostě 9. června 2010
 

vytisknout  e-mailem