Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Pro školáky den plný soutěží

Den s IZS v Trutnově 

vědomostní testvědomostní test
V průběhu čtvrtečního dopoledne a částečně i odpoledne se v Trutnově na parkovišti za ulicí Roty Nazdar konal den s Integrovaným záchranným systémem. Uvedené akce se zúčastnili záchranáři, hasiči, Městská policie Trutnov, Policie České republiky, BESIP a další subjekty, které řeší problematiku spojenou s výchovou dětí. Krátce před devátou hodinou dopolední začali na parkovací plochu proudit desítky dětí.
Dopolední program zahájili trutnovští hasiči ukázkou vyproštění zraněného člověka z uzavřeného automobilu. Po uvedené ukázce se žáci z trutnovských základních škol zapojili do vědomostních soutěží.
Policii České republiky z Trutnova na místě zastoupili policisté dopravního inspektorátu, kteří „vystavili“ svůj vozový park, dále potom technik, který dal dětem možnost nahlédnout do tajů daktyloskopie a dalších kriminalistických technik. Pracovník oddělení mediální komunikace s jednotlivými členy soutěžících družstev probíral otázky týkající se prevence proti úrazům, ke kterým často dochází v průběhu prázdnin. Krátce před půl druhou hodinou odpolední, kdy byl závod u konce, na místě předvedli své umění policejní psovodi se svými psy. Uvedená ukázka policejního výcviku a zadržení pachatele byla všemi zúčastněnými ohodnocena bouřlivým potleskem. Díky letnímu počasí, které i do Krkonoš konečně dorazilo, byl uvedený den s IZS všemi vyhodnocen jako velice zdařilý.
por. Bc. Udo Ertner
14. 6. 2013 ve 14:00 
 

vytisknout  e-mailem