Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Pro sportovní bundy chodil po zavírací době

JABLONEC N.. - Kradl je z prodejny. 

     Do prodejny se sportovním vybavením, která se nachází v areálu obchodního centra v Želivského ulici v Jablonci n.N., se v průběhu posledního měsíce opakovaně vracel krást 34letý muž z Lučan nad Nisou. Po zavírací době, za pomoci speciálního přípravku, vytáhl přes bezpečnostní mříž chránící vchod do prodejny vždy několik sportovních bund. Celkově způsobená škoda představuje částku 33 000 Kč. Muž zneužil doby mezi vlastním uzavřením obchodu a uzavřením celého objektu obchodního centra.
 
     Pracovníci obchodu spojili své síly a rozhodli se, že zloděje odhalí. Po uzavírací době hlídkovali u prodejny a v úterý 27. listopadu se dočkali. Muž opět přišel krást. Tentokrát si chtěl odnést dvě pánské bundy značky Hannah v hodnotě téměř 4 000 Kč. Po krádeži byl však sledován zaměstnanci obchodu, kteří ho u nedaleké čerpací stanici doběhli. Zloděj začal vyhrožovat ublížením na zdraví a sahal do bundy pro nějaký předmět, aby odradil pronásledovatele. Poté pokračoval směrem k ulici Okružní, kde se nejprve skrýval i s odcizenými bundami a nakonec  utekl bez nich. Zaměstnanci o probíhajícím incidentu vyrozuměli včas policisty místního obvodního oddělení a ti muže za užití donucovacích prostředků zadrželi. Nedaleko místa, kde byl muž zadržen, se nalezl i nůž. 

     V současné době je muž řešen ve zkráceném přípravném řízení pro podezření ze spáchání přečinu krádeže a nebezpečného vyhrožování, za což může být potrestán až tříletým trestem odnětí svobody.

por.Mgr. Ludmial Knopová
29. listopadu 2012
tel. 724 179 464
email: tiskova.liberec@email.cz

vytisknout  e-mailem