Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Pro šrot si šli přímo do sběrny

TEPLICKO - Odcizenou měď a mosaz pak prodali do jiné výkupny; Recidivisté kradli oblečení...  

Pro šrot si šli přímo do sběrny
     Policisté sdělili podezření z přečinu krádeže 41letému muži a 39leté ženě, kteří kradli v Dubí. Začátkem týdne překonali dva metry vysoký plot a z areálu sběrny druhotných surovin odcizili dvoukolák, úhlovou brusku, a po třinácti kilogramech mědi a mosazi.
     Šrot pak odevzdali do jiné sběrny, celková škoda byla vyčíslena na tři tisíce korun. Oběma v minulosti několikrát odsouzeným spolupachatelům hrozí v případě uznání viny až tříleté vězení.
 
Recidivisté kradli oblečení
     Až tříleté tresty odnětí svobody hrozí dvěma ženám ve věku 36 a 35 let a 39letému muži, kteří kradli oblečení v teplickém obchodním centru. Koncem června se starší žena s mužem vydali do prodejny oděvů, kde žena držela otevřenou tašku a muž do ní schoval čtyři dětské mikiny v hodnotě dva tisíce korun. Se zbožím pak z prodejny odešli, aniž by za něj zaplatili.
     O pět dnů později se žena do stejné prodejny vrátila se svou kamarádkou a scénář zopakovaly, zatímco starší žena držela tašku, mladší do ní naskládala dětská trička a šaty za téměř tři a půl tisíce korun. I v tomto případě obchod nepozorovány opustily i s nezaplaceným zbožím.
     Policisté během několika dnů od přijetí oznámení podezřelé ztotožnili a následně jim sdělili podezření z přečinu krádeže. Všichni totiž za sebou mají bohatou trestní minulost a na jejich jednání se proto i přes nižší škodu nahlíží jako na trestný čin.
 
Z bývalé myčky „loupala“ hliník
     Krádeží hliníkových plechů z myčky bývalé čerpací stanice v Teplicích si chtěla přilepšit 32letá žena. Byla přistižena přímo při krádeži stropních částí, které chtěla odevzdat do sběrny. Necelé čtyři kilogramy hliníku policisté zlodějce zabavili, vzhledem k tomu, že byla v posledních třech letech pravomocně odsouzena za majetkovou trestnou činnost, kvalifikovali její jednání jako přečin krádeže, za který trestní zákoník stanoví až tříletý trest odnětí svobody.
 
Řídila pod vlivem alkoholu
     Až roční vězení hrozí 32leté ženě, která si sedla za volant pod vlivem alkoholu. Dnes hodinu po půlnoci ji policisté zastavili v Trnovanech a při dechové zkoušce ženě naměřili přes 1,5 promile alkoholu v dechu. K požití alkoholu před jízdou se žena přiznala, noc strávila v policejní cele a dnes jí čeká výslech a sdělení podezření z přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky.
 
Z nádrže zmizela nafta
     Sedmdesát litrů nafty odcizil zatím neznámý pachatel z pracovního stroje zaparkovaného v areálu firmy u Jeníkova. Zloděj se vloupal do palivové nádrže a odčerpal z ní pohonné hmoty v hodnotě přes dva tisíce korun. Nepoměrně větší škodu ale způsobil poškozením nádrže, která se bude muset podle oznamovatele celá vyměnit, což firmu bude stát více jak 26 tisíc korun. Policisté případ vyšetřují jako přečiny krádeže a poškození cizí věci a po pachateli pátrají.
 
 
Teplice, 23. 7. 2015, nprap. Bc. Daniel Vítek
tiskový mluvčí
Oddělení tisku a prevence Teplice
tel. č. 974 439 207
email: krpulk.kr.pis.tp@pcr.cz

vytisknout  e-mailem