Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Pro trestnou činnost putoval do vazby

LIBERECKO – Sedm případů objasnili policisté spolu s kriminalisty. 

Od listopadu minulého roku do letošního února se v Liberci dopouštěl drobných krádeží 39letý muž. Ke své činnosti si vybíral obchody v centru města, ve kterých se zaměřil především na kosmetické doplňky a oděvy. Muž z Liberecka se soustředil především na věci, které bylo možné vcelku snadno prodávat.
V drogeriích obchodních domů do kapes svého oděvu ukrýval parfémy, make-upy, různá kosmetická séra, ale nepohrdl ani holicím strojkem. V jednom případě si vyhlédl v obchodě s konfekcí také pánskou bundu v hodnotě téměř tři tisíce korun. Odebral se do převlékací kabinky i s vybraným kusem oblečení, do kterého se nasoukal a záhy jej překryl svou svrchní částí oděvu. Odcizená bunda skrytá pod „nenechavcovou“ bundou však zvětšila jeho konfekční velikost, čehož si všimli pracovníci ostrahy. Takto razantní změna objemu lidského těla během okamžiku byla jen těžko přehlédnutelná.

Dalším případem, který policisté spolu s kriminalisty objasnili, byla také krádež speciálních baterií určených primárně pro specifický pracovní stroj. Ke krádeži došlo „shodou náhod“ v areálu firmy, v níž byl jako hlídač zaměstnán právě 39letý muž. Ze dvaceti tisícové škody se tak přivolaným policistům musel zodpovídat také.

Mužovou „labutí písní“ byla návštěva jednoho z obchodních domů v centru města. V úterý 6. března, krátce po patnácté hodině, si muže všimla ochranka prodejny právě ve chvíli, kdy si do útrob své bundy schovával pět deodorantů a ústní vodu. S ukořistěným zbožím se přesunul k pokladnám, kterými bez placení prošel a zamířil ven z prodejny. Pozorní pracovníci ostrahy jej i s věcmi v hodnotě přes sedm set korun zadrželi a přivolali policii. Bezprostředně po příjezdu mužů zákona putoval recidivista v jejich doprovodu na služebnu obvodního oddělení a po nevyhnutelných administrativních úkonech zamířil do policejní cely.

Škoda, kterou krádežemi věcí z prodejen způsobil, přesáhla částku 27 tisíc korun.

Kromě majetkové trestné činnosti si muž neplnil ani vyživovací povinnost na své dvě děti. Neplnění povinných plate tak rodinný rozpočet matky s dvěma dětmi ochudily o částku přes 40 tisíc korun. 

Policejní komisař zahájil trestní stíhání 39letého muže z přečinů zanedbání povinné výživy a krádež, za což mu v případě odsouzení hrozí trest odnětí svobody na šest měsíců až tři léta a zároveň podal návrh na mužovo vzetí do vazby, kterému soudce Okresního soudu vyhověl a muž tak putoval do vazební věznice.
 

13. března 2018
por. Bc. Vojtěch Robovský
KŘP Libereckého kraje, tiskový mluvčí

vytisknout  e-mailem