Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Pro ukradené kolo si došel

ČESKÁ LÍPA - Zloděj neodporoval. 

     Ve čtvrtek mezi 4. a 5. hodinou nad ránem odcizil  v kempu Klůček v Doksech 30 letý muž z Teplicka pánské horské jízdní kolo značky Kellys v hodnotě 10 000 korun. Zmocnil se ho  po přestřižení lankového zámku. Měl přitom ale smůlu, protože ho  zpozoroval majitel a začal ho pronásledovat. Zloděj i s kolem utíkal směrem k zaparkovanému dodávkovému vozidlu, ve kterém na něj už čekal jeho komplic. Jedná se o 43 letého muže rovněž z Teplicka. Pronásledovaný sice ještě stačil kolo hodit do auta, ale oznamovatel, který měl na první pohled zjevnou výhodu fyzické převahy, si ho vzal zpět. Na místo také přivolal policisty. Mladší z dvojice zlodějů před jejich příjezdem uprchl a staršího  na místě zadrželi. O několik hodin později policisté vyslechli i druhého z dvojice. Zadrželi ho na benzinové čerpací stanici v Jestřebí, kam z Doks po zpackané krádeži dojel na jízdním kole, které cestou ukradl v kempu Borný ve Starých Splavech. 

      Oba muži se potom policistům přiznali ještě ke dvěma dalším krádežím kol. Dne 24. července odcizil mladší z nich z budovy Městského úřadu na náměstí v Doksech jízdní kolo značky Rock Maschiene v hodnotě 15 000 korun a téhož dne ještě z hlavní pláže Máchova jezera v Doksech poblíž přístaviště parníků zelené pánské horské jízdní kolo značky MRX. Obě kola pak společně zpeněžili a peníze si mezi sebou rozdělili.

     A právě na krádež pánského horského jízdního kola, která se stala dne 24. července na hlavní pláži v Doksech u přístaviště by policisté rádi veřejnost upozornili. Ačkoliv se k ní zadržení zloději přiznali,  a oba ji shodně popisují, dodnes ji nikdo neohlásil. Policisté zjistili, že by odcizené kolo mělo patřit zdejším rekreantům - manželskému páru se dvěma chlapci ve věku mezi 9 a 14 lety. Kriminalistům by v jejich práci velmi pomohlo, kdyby se jim  okradená rodina ozvala,  a to například přes známou linku 158. Oba zloději si již převzali usnesení o zahájení trestního stíhání pro spolupachatelství na přečinu krádeže se škodou 44 400 korun.

 

por. Bc. Ivana Baláková
3. 8. 2012

vytisknout  e-mailem