Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Pro víno a vývrtku se vloupal do desítky restaurací

České Budějovice - Policisté pátrají po pachateli, který během víkendu vykradl více jak desítku objektů na území města. (Hl. schránka 974 221 116) 

Českobudějovičtí policisté intenzivně pátrají po zatím neznámém pachateli, který se vloupal, nebo pokusil vloupat do třinácti objektů na území města. Pachatel objekty pravděpodobně „navštívil“ během uplynulého víkendu. V centru města vyrazil dveře u restaurace, prohledal bar, ale nic neodcizil. V Kostelní ulici pak vyrazil dveře další restaurace, prohledal ji, ale nic neodnesl. V další restauraci na Husově ulici, překonal při vloupání dveře do skladu restaurace, ale také nic neodnesl. Pachatel objekty pravděpodobně nijak netypoval, postupoval metodou nejmenšího odporu. U další restaurace v Kněžské ulici odcizil peníze, stravenky a elektronickou pokladnu. Pachatel z restaurací odnášel většinou nalezenou finanční hotovost. V restauraci na Lannově třídě si pachatel k nalezeným penězům přidal ještě tři lahve Frankovky a kovovou vývrtku. Pachatel podle dosavadního šetření policistů, při svém tažení po městě, neupřednostňoval pouze restaurace, rozbil také výlohu zlatnictví a odnesl pánské a dámské náramkové hodinky. Poblíž náměstí pak zloděj v přízemí domu rozbil dveře do trafiky, ale do objektu nevnikl. Vnikl však do kadeřnictví v Pražské ulici, ale nic neodcizil. Z vyloupené vinotéky u Rudolfovské ulice si pachatel odnesl finanční hotovost. Celkem pachatel způsobil škodu poškozením ve výši kolem 90 000 korun a 100 000 korun odcizením. Pachatel se svým jednáním dopustil trestného činu krádeže (§ 205/1b, 3) a poškozování cizí věci (§ 228/1 tr. zákoníku). Policisté samozřejmě prověřují i možnost, že pachatel nebyl na krádeže sám.

Během víkendu Českobudějovičtí policisté dopadli šestadvacetiletého muže z Prachaticka, který se pokusil se sekerou vloupat do restaurace v Nemanicích. Pachatel způsobil při svém pokusu škodu kolem 3 000 korun a policisté jej podezírají z trestného činu krádeže. Případ řeší v rámci zkráceného přípravného řízení policisté z Obvodního oddělení České Budějovice a muž tak stane do dvou týdnů před soudem. 
 

Mgr. Jiří Matzner   pisjc@mvcr.cz

15. 6. 2010

 

vytisknout  e-mailem