Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Pro všechny pytláky

TEPLICE - škodná v revíru okrádá poctivé rybáře. 

Rybu je lepší koupit v obchodě. Kdo ale chce prožit adrenalin u rybníka, volí pytláctví. To je ovšem trestný čin -  § 178a trestního zákona -  „Kdo neoprávněně loví zvěř nebo ryby, nebo ukryje, na sebe nebo jiného převede, nebo přechovává zvěř nebo ryby neoprávněně ulovené, bude potrestán odnětím svobody až na dvě léta nebo peněžitým trestem nebo zákazem činnosti nebo propadnutím věci nebo jiné majetkové hodnoty.“ To již pak není žádná pohoda. Adrenalin tak může pěkně dlouho kolovat v žilách, třeba ve vězení.
Tak jako vše, tedy i rybník a ryby v něm, mají svého majitele. Vodní plochy spadají pod výkon služby jak místně příslušné služebny Policie ČR, Městské či Obecní policie, ale i Rybářské stráže.
Policisté ze služebny v Bílině nyní uzavřeli případ čtyř pytláků. Ti si prožívali své vzrušení na vodní ploše v okolí Bíliny a Duchcova. Nepomohlo jim ani krytí noční tmou. Byli zadrženi přímo při činu. Nalovené ryby byly vráceny zpět do vody. Pytlům bylo formou zkráceného řízení sděleno podezření ze spáchání trestného činu pytláctví. Tak si v krátké době prožijí i adrenalin před soudem.

vytisknout  e-mailem