Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Pro železo do firmy

CHOMUTOV - Dvojici vyrušil náhodný svědek, Opilý před cukrárnou, Chtěl peníze, pak utekl s telefonem.... 

Pro železo do firmy
Dvojice obyvatel okresního města se vydala do objektu firmy v Jirkově. 54letá žena a 26letý muž překonali oplocení, z volného prostranství sebrali různé věci ze železa a ty přenesly za plot. V dalším jednání jim zabránil náhodný svědek. Přivolaná policejní hlídka oba zadržela, bylo jim sděleno podezření z krádeže. Skutek nadále vyšetřují policisté z jirkovského obvodního oddělení.
 
Opilý před cukrárnou
Hrubě a neslušně se na místě veřejnosti přístupném choval 63letý muž z Jirkova. Seděl na židli před cukrárnou na jirkovském náměstí a budil svým jednáním
pohoršení. Když se na místo dostavila hlídka policistů, neuposlechl jejich výzvu a odmítl prokázat svoji totožnost. Byl proto zadržen a převezen na místní oddělení policie. Při provedené dechové zkoušce nadýchal 1,98 promile. Skončil v cele předběžného zadržení, jeho jednání policisté vyhodnotili jako přestupek proti veřejnému pořádku s občanskému soužití.
Opilý před cukrárnou.mp3
 
Chtěl peníze, pak utekl s telefonem
31letý muž přistoupil k poškozené, která stála opřená o zábradlí před restaurací v Poštovní ulici v Kadani. Nejdříve po ní chtěl peníze, pak požadoval občanský průkaz. Když žena odmítla, začal vulgárně nadávat a pak jí z ruky vytrhl mobilní telefon a občanský průkaz. Se získanými věcmi z místa odešel. Svým jednáním se dopustil loupeže, za kterou může v případě odsouzení skončit až na deset let za mřížemi.
Chtěl peníze.mp3
 
Dvě chaty najednou
Jirkovští policisté přijali oznámení o vloupání do dvou rekreačních objektů v Boleboři. V první chatě sice zloděj všechno prohledal, ale nakonec nic nesebral. Z chaty druhé zmizel ze zdi obývacího pokoje starožitný bajonet. Majitelé vyčíslili celkovou škodu na 20 tisíc korun. Kromě krádeže se pachatel dopustil i dalších trestných činů - porušování domovní svobody a poškození cizí věci.
Dvě chaty najednou.mp3
 
Napadení si vymyslel
Chomutovští kriminalisté od minulého týdne pátrali po totožnosti neznámého pachatele, který v ulici Kpt. Kouby oslovil a napadl poškozeného. Ten následně sám vyhledal ošetření u lékaře. Jednání neznámého útočníka policisté vyhodnotili jako loupež. Vyšetřování budou moci nyní odložit. O dva dny později změnil poškozený svoji výpověď. Napadení si vymyslel a jako důvod uvedl, že se nepohodl se svojí přítelkyní a chtěl být před ní důležitý.  
 
Útočníky nezná
Klášterečtí policisté přijali oznámení o napadení ženy, která se vracela v sobotu ve večerních hodinách ulicí Školní do místa svého trvalého bydliště. Jeden z dvojice pachatelů jí vytrhl z ruky bílou igelitovou tašku a od druhého dostala ránu do obličeje. Z peněženky vytáhli hotovost ve výši 3 tisíce korun, tašku odhodili a z místa utekli. Po pachateli loupeže nyní pátrají policejní hlídky.
 
29.dubna 2014  
nprap. Marie Pivková   
tisková mluvčí PIS Chomutov
tlf.974 433 207   krpulk.kr.pis.cv@pcr.cz 

vytisknout  e-mailem