Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Pro zraněnou dívku letěl vrtulník

LOUNY - Úraz se jí přihodil na česačce chmele. 

K pracovnímu úrazu při sklizni chmele vyjížděli včera ráno policisté do areálu česaček chmele v jedné obci na Lounsku. Osmnáctiletá dívka, dle prvotního šetření, zřejmě nedodržela bezpečnostní předpisy a na česačce se jí obě ruce dostaly mezi válce posunu chmele. Poškozená utrpěla zranění obou horních končetin a leteckou záchrannou službou byla převezena do nemocnice na oddělení traumatologie. Cizí zavinění na místě policisté nezjistili a událost i nadále prověřují.    

Nehoda tranzitu a autobusu

Včera odpoledne vzlétal vrtulník i k dopravní nehodě u Krásného Dvora. Střet tranzitu a autobusu se odehrál kolem 16. 40 hodin na silnici III. třídy č. 2247 ve směru na obec Mašťov. Řidič (83. ročník) motorového vozidla zn. Ford Tranzit jel ve směru od Krásného dvora na Mašťov a při průjezdu pravotočivou zatáčkou nepřizpůsobil rychlost jízdy technickému stavu vozovky. Vjel vlevo do protisměru, kde se střetl s protijedoucím autobusem. Při nehodě utrpěl těžké zranění a vrtulníkem byl přepraven do nemocnice. Řidič v autobusu (63. ročník) byl rychlou záchrannou službou převezen k ošetření do nemocnice a poté byl propuštěn. V autobusu cestovali tři lidé, nikdo z nich nebyl zraněn. Hmotná škoda byla vyčíslena na 160 000 Kč. Přesnou míru zavinění této nehody a její okolnosti jsou nyní předmětem dalšího šetření lounských policistů. 

Rozkradli pronajatý byt

Ve zkráceném přípravném řízení sdělili policisté podezření z trestného činu krádeže 42leté ženě a stějně starému muži z Podbořanska. Uvedená dvojice odcizila z pronajatého bytu v jedné obci na Podbořansku jeho vybavení. Kromě jiných věcí zmizel i kotel na tuhá paliva a kuchyňská linka. Způsobená škoda byla odhadnuta na 12 000 Kč. Po provedených úkonech byli oba podezřelí propuštěni na svobodu.

Zmizela horská kola

Během několika desítek minut se v úterý večer ztratila z pozemku jednoho rodinného domu v obci Jimlín na Lounsku dvě horská kola. Dosud nezjištěný poberta vnikl na pozemek otevřenými vraty a odcizil dva bicykly opřené o dům a nijak nezajištěné. Poškozenému tím způsobil škodu za 12 000 Kč. Policisté ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu krádeže a dále trestného činu porušování domovní svobody, po pachateli pátrají.

Provrtal nádrž, odcizil benzin

Motorové vozidlo zn. Opel Zafira, zaparkované před obytným domem v západní části Loun, si vyhlédl dosud nezjištěný pachatel. Provrtal jeho palivovou nádrž a odcizil 7 litrů benzinu zn. Natural 95. Svým počínáním tak způsobil majiteli škodu přesahující 6 000 Kč. Událost šetří policisté jako přečiny krádeže a poškození cizí věci, po pachateli pátrají.

nprap. Jaromíra Střelcová  

Louny, 28. srpna 2013

 

vytisknout  e-mailem