Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Proběhla dopravně bezpečnostní akce

KROMĚŘÍŽSKO: Policisté zjistili dvaadvacet přestupků. 

V úterý během denních hodin proběhla na teritoriu okresu Kroměříž dopravně bezpečnostní akce. Hlavní prioritou bylo odhalování závažných přestupků, u kterých bývají následky dopravních nehod velmi vážné. Dopravní policisté kontrolovali zejména takové silniční úseky, na kterých řidiči mnohdy riskují nejen své životy ale i životy jiných. Dbali zvláště na nebezpečné předjíždění tam, kde je to zakázáno vodorovnou dopravní značkou „Podélná čára souvislá“. Dohled prováděli například na silnici I/55 mezi obcemi Břest a Říkovice, na silici II/432 mezi Hulínem a Třeběticemi a dále na komunikaci mezi holešovskou místní částí Všetuly a Třeběticemi.
Od jedenácti do třinácti hodin sledovali situaci na cestách i policisté ve vrtulníku. Hlídky ve spolupráci s posádkou vrtulníku v průběhu akce zkontrolovaly 64 vozidel a zjistily 22 přestupků proti bezpečnosti a plynulosti provozu na pozemních komunikacích. Řidičům za ně uložily blokové pokuty v celkové výši 16 200 korun.
Hned osm řidičů se dopustilo závažného přestupku tím, že nebezpečně předjížděli. Další hříšníci například nebyli připoutáni bezpečnostním pásem nebo řídili vozidla, která byla ve špatném technickém stavu.
 
3. dubna 2014, por. Mgr. Simona Kyšnerová

vytisknout  e-mailem