Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Proběhla dopravně bezpečnostní akce

Jihočeský kraj - Proběhla dopravně bezpečnostní akce s názvem " Patron řidičů Kryštof nestojí při všech " ( Hlasová schránka 974 221 116 ) 

V rámci preventivních opatření k zajištění bezpečnosti a plynulosti silničního provozu proběhla minulý pátek na území Jihočeského kraje  dopravně bezpečnostní akce s názvem  " Patron řidičů KRYŠTOF nestojí při všech ", která byla zaměřena na snížení dopravní nehodovosti v důsledku nepoužití bezpečnostních pásů, zádržných bezpečnostních systémů a dalších základních povinností řidiče.

Do akce bylo nasazeno přes sto policistů, kteří během služby zkontrolovali přes tisíc šest set vozidel. Při kontrolách zjistili policisté bezmála tři sta šedesát spáchaných dopravních přestupků.

Padesát devět řidičů překročilo při jízdě stanovenou rychlost, dvanáct řidičů před jízdou požilo alkoholické nápoje, přes padesát pět řidičů se před jízdou nepřipoutalo bezpečnostními pásy a dva řidiči nepoužili zádržný systém. Přes sedmdesát řidičů jelo vozidlem nevyhovujícího technického stavu. Cyklisté a chodci se nedopustili žádného přestupku na úseku dopravy.

Účastníci silničního provozu, dbejte a dodržujte pravidla bezpečnosti a plynulosti silničního provozu, zabráníte tím nešťastným nehodám, předejdete možným ztrátám na lidských životech, škodě na majetku, ušetříte peníze a čas ! Dopravně bezpečnostní akce budou probíhat po celý rok.

 

komisař, por. Bc. Lenka Heřmanová pisjc@mvcr.cz

22. 3. 2010

vytisknout  e-mailem