Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Proběhla schůzka hraničních zmocněnců

LIBERECKÝ KRAJ - Důvod? Společné přípravy na EURO 2012. 

V tomto týdnu se na Krajském ředitelství policie Libereckého kraje uskutečnilo jednání pomocníků hraničních zmocněnců Polské republiky, a to v souvislosti s přípravami na EURO 2012.
 
Polskou stranu zastupoval pplk. Waldemar Holodniuk - velitel Sudetského oddílu pohraniční stráže, který zajišťuje úsek hranice působnosti několika krajů České republiky, dále pak zástupci jednotlivých oddělení pohraniční stráže, a to ze Zgorzelce pplk. Andrzej Torbicz, z Jelení Hory kpt. Wojciech Matyka a z Legnice mjr. Dariusz Królikowski.
 
Za českou stranu vedl mezinárodní jednání náměstek ředitele pro vnější službu plk. Ing. Bc. Pavel Langr, dále pak velitel Odboru cizinecké policie plk. Mgr. Petr Jakubec, kpt. Mgr. Jaroslav Čermák, mjr. Mgr. Ivana Severýnová a nprap. Mgr. Martin Jůna.
 
Důležitým bodem jednání byly otázky ohledně bezpečnostní situace na mezinárodní úrovni České republiky a Polska ve vztahu k cizincům, výkonu společných hlídek a předpokládané způsoby realizace úkolů k EURU 2012 na teritoriu Krajského ředitelství PČR Libereckého kraje a teritoriu Sudetského a  Nadoderského oddílu. Polská strana rovněž informovala o źásadním preventivním opatření, a to o dočasném znovuzavedení hraničních kontrol na vnitřních hranicích Polska po dobu trvání EURA 2012 v době od 04. 06. 2012 do 01. 07. 2012.
 
Na schůzce byla také zdůrazněna důležitost předávání informací o pohybu organizovaných fanoušků, kteří směřují  ke státní hranici, skupin radikálních fanoušků a fanoušků se zákazy vstupu na stadiony, dále veškerých signálů, které by mohly mít vliv na bezpečnost v průběhu EURO 2012.
 
Pplk. Andrej Torbicz předal české straně informaci, že po dobu trvání EURA 2012 bude na jejich teritoriu hraniční kontrola pouze na dálničním hraničním přechodu Jedrzychowice ve směru do PR ze SRN, dálnice A4, a to ve dnech 8.,12. a 16.6.2012 v době od 07:00 do 07:00 hodin.
 
Česká strana informovala o záměru Krajského ředitelství PČR Libereckého kraje při EURO 2012, které se týká monitoringu komunikací a silnic vedoucích ke státní hranici v době konání, před i po zápase, řešení případných konfliktů na státní hranici a zvýšeného výkonu služby cizinecké policie, ve společných hlídkách. V případě potřeby budou nasazeny další složky policie.
 

mjr. Bc. Vlasta Suchánková
25. 5. 2012
 

 

Odkazy do noveho okna

vytisknout  e-mailem