Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Problémový alkohol

Bruntál- podnapilí v restauraci, pod mostem, za volantem a případ krádeže alkoholu  

Nepřizpůsobivý návštěvník
Krátce po jedné hodině v noci 24.8.2012 bylo oznámeno na oddělení v Krnově, že v restauraci na ulici Opavská se nachází nepřizpůsobivý host. Po příjezdu na místo policejní hlídka zajistila 36letého muže silně ovlivněného alkoholem. Vzhledem k velké podnapilosti nebylo možné u problémového hosta provést dechovou zkoušku. Muž nebyl schopen komunikovat, udržet se na nohou a na přítomnost hlídky nereagoval. Bylo zjištěno, že muž poškodil výherní automat, který je umístěn v restauraci. Údery rukou rozbil přední krycí sklo automatu. Výše škody poškozením nebyla dosud vyčíslena. Na základě důvodné obavy, že muž bude ve svém jednání pokračovat a může ohrozit sebe a okolí, byl následně převezen na PAZS v Opavě.          
 
Krádež se nezdařila
Ve čtvrtek 23.8.2012 bylo sděleno 23letému mladíkovi podezření ze spáchání přečinu krádeže.
Minulý měsíc ( dne  21.7.2012  okolo 17:30 hodin) se vypravil podezřelý mladík do marketu na ulici Opavská v Rýmařově, ale rozhodně ne za účelem nákupu zboží. Mladík si při procházení mezi prodejními regály nepozorovaně uschoval pod mikinu jednu půllitrovou láhev s rumem. Po tomto činu prošel pokladnou bez zaplacení. Při odchodu byl vyzván pracovníkem bezpečnostní agentury ke kontrole. Kradené zboží mladík následně vydal. Tohoto jednání se dopustil i přes skutečnost, že již byl za obdobný čin v posledních třech letech odsouzen a potrestán k úhrnnému trestu obecně prospěšných prací o výměře 300 hodin, který ke dni 21.7.2012 dosud nevykonal.
 
Kam se poděla kulatina
Při kontrole jednatelem společnosti z Rýmařova byla zjištěna a oznámena krádež vytěžené dřevní kulatiny, která byla uskladněna na pozemku v katastrálním území Velká Štáhle. Bylo zjištěno, že v době od 3.8. do 21.8. 2012 neznámý pachatel odcizil okolo 10 metrů kubických kulatiny v celkově vyčíslené hodnotě okolo 9 tisíc Kč. Věc nadále šetří rýmařovští policisté.   
 
Popíjel rum s nezletilým a mladistvým
V těchto dnech bylo sděleno 19letému mladíkovi z Bruntálu podezření z přečinu podání alkoholu dítěti. Tohoto jednání se měl dopustit v květnu 2012 a to tím, že v době okolo 16:00 hodin pod mostem na ulici Kavalcova v Bruntále poskytl a podal alkohol dvěma chlapcům ( 13 a 17 let), s kterými následně společně popíjel. Na místě byla přítomna MP a hlídka OOP Bruntál. Mladší z chlapců, byl převezen na vyšetření do nemocnice v Krnově, kde zůstal hospitalizován. U podezřelého policisté naměřili hodnotu 1,69 promile alkoholu v dechu. Mladíkovi nyní hrozí trest odnětí svobody až na jeden rok.    
 
 
 
Alkoholem posilněný řidič
Dne 22.8.2012 na základě oznámení o jízdě vozidla, které pravděpodobně řídí podnapilý řidič, byla provedena kontrola a prověření možného pohybu uvedeného vozidla v okolí Rýmařova. Krátce před čtvrtou hodinou odpolední byl v obci Velká Štáhle zastaven a kontrolován policejní hlídkou OOP Rýmařov a hlídkou DI řidič jedoucí s vozidlem Škoda Felicia Combi. U řidiče byla na místě skutečně naměřena hodnota 2,97 promile alkoholu v dechu. Řidiči byla zakázána další jízda a zadržen řidičský průkaz. Následně byl zajištěn a převezen na vystřízlivění do PAZS v Opavě.
 
 
Nezdráhal si přisvojit cizí peníze
Dne 22.8.2012 bylo sděleno podezření ze spáchání přečinu zpronevěry 25letému mladíkovi z Bruntálu. Ten si měl jako zaměstnanec herny ve Vrbně pod Pradědem neoprávněně přisvojit tržbu ve výši 17 tisíc Kč. Peníze pak následně měl prohrát při hře na elektronické ruletě.  
 
 
 
komisař por. Ing. Ivana Křištofová
 za 23.8.2012
 
 

vytisknout  e-mailem