Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Zaměřeno na Kvasiny

RYCHNOVSKO - Problémy s parkováním i rychlostí. 

Při další dopravně bezpečnostní akci policisté rychnovského Dopravního inspektorátu a místního obvodního oddělení  zaevidovali téměř tři desítky přestupků.

Zejména na špatné parkování a rychlou jízdu v Kvasinách se ve středu opět zaměřili rychnovští policisté. Na nesprávné parkování často upozorňují občané telefonáty na linku 158 stejně tak jako na nebezpečnou jízdu v Kvasinách a okolních obcích; po těchto oznámeních se policisté přestupky ihned zabývají a do lokalit vyjíždějí. Kromě toho ale provádějí dopravně bezpečnostní akce, na tyto problémy zaměřené, a ty se opakují v různých časových intervalech.
Při středeční akci mezi 13:00 a 15:30 hlídky zadokumentovaly 26 přestupků za více než 30.000 korun. Kromě dvou všechny byly vyřízeny na místě, zbývající dva policisté oznámili na příslušný úřad. Téměř polovina přestupků byla právě za nesprávné parkování, zbývající za překročení rychlosti v obci a jiné přestupky. Včerejší odpolední telefonáty na linku 158 z Kvasin tedy byly zcela jiného rázu - volající v nich žádali o odstranění "botičky" na svém dopravním prostředku.
Parkování řidičů poblíž závodu Škoda Auto a.s. Kvasiny je kvůli neukázněnosti některých řidičů dlouhodobě problematické. Mnoho z nich neparkuje na dostačujícím parkovišti u firmy, ale na místech, kde parkování není povoleno (travnaté plochy, soukromé pozemky). Hlídky, které situaci monitorují, se opakovaně přesvědčily, že i při střídání směn jsou na velkém odstavném parkovišti volná místa k dispozici. Špatně parkující řidiči se zřejmě snaží přiblížit se vchodu do podniku co nejvíc a chtějí být také ve výhodě při odjezdu ze směny, kdy nestojí v koloně aut vyjíždějících z velkého parkoviště.
Situaci v Kvasinách budou policisté i nadále sledovat.

por. Mgr. Alena Kacálková
7. října 2016

vytisknout  e-mailem