Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Probudil se bez věcí a peněz

DĚČÍN - Obsluha restaurace okradla opilého spícího hosta, ponapilý řidič převrátil automobil, zlodějíček stopil parfém a další 

Neslavně dopadla návštěva jedné restaurace v Rumburku pro pětačtyřicetiletého hosta. Ten se zde propil za hranici dvě a půl promile a usnul. Toho využil pracovník obsluhy podniku, zavolal si dva pomocníky a spáče okradli o peníze, notebook, telefon a kreditní kartu. Tím mu způsobili škodu za více než dvacet tisíc korun a nepříjemné probuzení. Zloději ale měli smůlu, protože místní kriminalisté na ně kápli. Všichni tři mají na krku obvinění z krádeže a za to jim může hrozit až dvouletý pobyt ve vězení.
 
 
Řidič převrátil vůz, pomáhal mu alkohol
 
Přes dvě promile alkoholu naměřili ve Velkém Šenově policisté šestapadesátiletému výtečníčkovi u automobilu ležícím na pravém boku pod svahem. Kdyby pán před jízdou nepil, mohl vybrat zatáčku, ze které vyjel, automobil by se nepřevrátil a spolujezdkyně nemusela utrpět lehké zranění. K dovršení všeho u sebe neměl řidičák ani ostatní potřebné doklady. Rumburští kriminalisté ho obvinili z ohrožení pod vlivem návykové látky. Nyní mu hrozí až tři roky odnětí svobody.
 
 
Vrátil se a měl smůlu
 
Škodu za šedesát sedm tisíc korun způsobil jedné děčínské firmě dvaatřicetiletý poberta. A to tak, že začátkem roku vnikl do budovy, poškodil zabezpečovací zařízení a pak z objektu odcizil finanční hotovost a nivelační stroj. Po půl roce se do stejného objektu vydal na lup opět a na to dojel. Tentokráte byl chycen při činu a obvinění z krádeže vloupáním ho neminulo. Vzhledem k výši škody nad ním visí hrozba až pětiletého žaláře.
 
 
Parfém neopustil market
 
Parfém za sto čtyřicet korun odcizil ve varnsdorfském marketu šestadvacetiletý místní lapka. Zbytek se odehrál podle známého schématu. Prošel pokladnou bez zaplacení, byl přistižen ostrahou prodejny a přijeli policisté. Ti potom zahájili zkrácené přípravné řízení, a protože byl za obdobnou trestnou činnost v minulosti trestán, může mu hrozit trest odnětí svobody až ve výši tří let.
 
 
Úřady nezakazují řízení motorových vozidel pro legraci
 
Do fronty neposlušných řidičů, kteří spoléhali na to, že je policisté nechytí, jak řídí přes zákaz, se zařadil sedmadvacetiletý muž. A zase to nevyšlo. Na krku má teď podezření z maření výkonu úředního rozhodnutí ve zkráceném přípravném řízení. Hrozí mu tak až tříletý pobyt za mřížemi.
 
 
Pro legraci není ani alkohol za volantem
 
Ve stavu, ve kterém by se většina rozumných lidí šla prospat, hnal sedmapadesátiletý výtečník vozidlo děčínskými ulicemi. Bohu díky narazil na hlídku. Přístroj na dechovou zkoušku pak policistům žaloval, že nezbedník má v dechu přes dvě a půl promile. Ve zkráceném přípravném řízení ho strážci zákona řeší za ohrožení pod vlivem návykové látky. Hrozí mu až rok vězení.

 

 

16. 6. 2010
por. Bc. Vojtěch Haňka
tel.: 974 432 207, 724 156 293
e-mail : pisdc@mvcr.cz

vytisknout  e-mailem