Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Proč asi odmítli test na jiné návykové látky?

RAKOVNICKO – Odmítnutí se podrobit testu na drogy nic neřeší. 

Čím dál častěji se policisté setkávají s řidiči, kteří se odmítají podrobit testu na jiné návykové látky či následné lékařské vyšetření s odběrem biologického materiálu. Policisté tato jednání s odmítnutím posílají k řešení příslušnému správnímu orgánu, který může udělit řidiči nemalou pokutu a zákaz řízení, tudíž nevyváznou bez potrestání.

Jedním z takových řidičů byl 28letý řidič osobního vozidla Fiat, který byl zastaven prvosledovou hlídkou v pátek 13. dubna před devatenáctou hodinou. Policisté jej zastavili u Červeného mlýna a vyžadovali po řidiči veškeré doklady. Následně muže vyzvali k dechové zkoušce na přítomnost alkoholu a následně také k podrobení se testu na drogy. Dechová zkouška neprokázala požití alkoholu, avšak test na jiné návykové látky odmítl, stejně jako lékařské vyšetření.

Obdobného řidiče řešili novostrašečtí policisté v sobotu 14. dubna, krátce po deváté hodině večerní, a to v Řevničově v ulici Štefánikova. Řidiče ztotožnili jako devatenáctiletého muže a následně jej vyzvali k dechové zkoušce a k testu na jiné návykové látky. Požitý alkohol dechová zkouška vyloučila, zatímco test na drogy odhalil pozitivní látku amfetamin/metamfetamin. Z důvodu pozitivního testu na drogy policisté mladého řidiče vyzvali k lékařskému vyšetření, což však odmítl.

nprap. Bc. Michaela Richterová
tisková mluvčí
P ČR Rakovník
16. dubna 2018

vytisknout  e-mailem