Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Proč hořelo auto odstavené po nehodě?

RYCHNOVSKO - Policisté našli odpověď. 

Policisté obvodního oddělení v Rychnově nad Kněžnou objasnili připad nabouraného a později hořícího auta.

Majitel osobního auta zn. Opel Vectra byl 11. 4. krátce po 14:00 účastníkem dopravní nehody. Na silnici č.I/14 mezi obcemi Lipovka a Rychnov nad Kněžnou narazil v koloně do před ním jedoucího auta. Při tom si prorazil chladič a zdeformoval kapotu a s autem nemohl jet dál. Dopravní nehodu vyřešil s druhým účastníkem pomocí "euroformuláře". Na místo se navíc dostavili dopravní policisté, kteří událost vyřešili blokovou pokutou. Do doby odtahu majitel odstavil nepojízdný vůz na přilehlou travnatou plochu vedle pozemní komunikace. Z auta si vzal osobní doklady, uzamkl ho a zabezpečil proti odcizení..
O několik hodin později (19:15) svědci oznamovali na tísňové linky, že odstavené auto hoří. Profesionální hasiči požár uhasili a šetřením došli k jedné z verzí, že auto mohl někdo úmyslně zapálit. Dalším šetřením policisté zjistili, že neznámý pachatel z auta před jeho zahořením odcizil hifi zesilovač, basový reproduktor, autorádio, autobaterii, reproduktory, hever a další předměty.
Po jednodenním prověřování události rychnovští policisté obvinili z přečinů krádeže a poškození cizí věci dvacetiletého a pětadvacetiletého mladíka z Rychnovska. Ti, když zjistilil, že se v uvedené lokalitě odstavené auto nachází, rozbili u jednoho z okének sklo a uvedené věci z interiéru odcizili. Nakonec uvnitř auta založili oheň, aby zahladili stopy. Ukradené věci naložili do auta, kterým k místu činu přijeli a odvezli je do bydliště  jednoho z nich, kde je schovali ve sklepní kóji. O den později je vydali policistům. Odcizená elektrotechnika a další předměty, které policisté zajistili, se vrátily do rukou majitele.
Oběma mužům, kteří jsou vyšetřovaní na svobodě, za uvedené přečiny hrozí až dvouletý nepodmíněný trest.

por. Mgr. Alena Kacálková
15.4.2019

vytisknout  e-mailem