Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Procházel se po zahradách

LITOMĚŘICE – Nezvaný návštěvník; Hrušky nerad; Podvodník dopaden  

Na procházku po zahradách v obci Sulejovice se vydal neznámý pachatel v noci z neděle na pondělí. Násilným způsobem vnikl na pozemky zahrad u čtyř domů. Některé ploty přestříhal a jeden dokonce povalil. Ze zahrad si nic neodnesl, ale policisté po něm pátrají pro podezření z trestného činu porušování domovní svobody. Za noční procházku mu hrozí až tříletý pobyt za mřížemi.
 

Hrušky nerad
Co vedlo neznámého vandala k ničení mladých stromků, nyní prověřují policisté. V období posledního měsíce zničil a usekal v ovocných sadech u obce Ploskovice mladé stromky hrušní. Zhruba 100 kusů stromků usekl nezjištěným ostrým předmětem těsně nad zemí. Škoda je odhadnuta na 20 tisíc korun.
 

Podvodník dopaden
Podvodník, který okradl v listopadu 2011 seniorku v obci u Liběšic byl dopaden. Policisté navíc zjistili, že obdobnou trestnou činnost páchal i na jiných místech našeho kraje.
Osudného dne oslovil 37letý muž poškozenou seniorku s vymyšlenou legendou, že přivezl brambory pro souseda, který údajně není doma. Důvěřivá paní brambory převzala a zaplatila. Jaké bylo její překvapení, když jí soused sdělil, že si žádné brambory neobjednal. Seniorka přišla o 12800 korun. Podvodníkovi za jeho jednání hrozí až dvouletý pobyt ve vězení.

17. 1. 2012
nprap. Pavla Kofrová
 

vytisknout  e-mailem