Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Procházka městem a nákupy bez placení

LIBERECKO - Mladá žena stihla odcizit oblečení ve třech obchodech během pár hodin. 

V pátek 20. října policisté z obvodního oddělení Vápenka sdělili 25leté ženě podezření ze spáchání trestného činu krádeže, kterého se dopustila tím, že téhož dne ,,nakupovala“ v obchodních centrech v Liberci. Během odpoledne naplnila svůj batoh oblečením ze třech různých obchodů.

oblečení ilustrační foto ilustrační fotografie

Odpoledne se mladá žena vydala se svým kamarádem na procházku a návštěvu obchodních center v Liberci. Před druhou hodinou odpoledne si v jedné z prodejen ještě s visačkami naskládala do batohu dvě dětské mikiny, dvě dětské body, dětské kalhoty a dámské tričko a poté odešla bez zaplacení. O hodinu později si v další prodejně po odstranění zabezpečovacích čipů doplnila svůj obsah batohu o dvě značkové mikiny a tričko.  Zanedlouho v jiném obchodním centru a prodejně přibyla k lupu ještě tři značková termotrika. O jejích úlovcích však doprovázející kamarád netušil.

Jejich návštěva posledního obchodu se sportovním oblečením a vybavením, ze kterého si žena zrovna nic neodnesla, však její denní ,,shopping“ ukončila. Při jejich odchodu se totiž rozezvučely bezpečnostní rámy. Vzhledem k tomu, že z tohoto obchodu žádné zboží odcizeno nebylo, na přivolanou policejní hlidku čekat nechtěli a z místa odešli.

Policisté je však zanedlouho vypátrali a žena se k původu oblečení ve svém batohu přiznala. Svým jednáním způsobila škodu ve výši 11 798 korun.

Za přečin krádeže mladé ženě hrozí trest odnětí svobody až na dvě léta.

23.10.2023
por. Bc. Klára Jeníčková
tisková mluvčí KŘP Libereckého kraje 

vytisknout  e-mailem