Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Prodal a opět sebral

DĚČÍN - Prodal a opět sebral; Poněkud svévolná návštěva; Navštěvoval zahrádky a nakonec policii; Baterie a nafta jsou pryč 

Schůzku za účelem prodeje mp3 přehrávače si nedávno domluvil osmnáctiletý mladík z Děčína se stejně starým zájemcem o tuto technickou vymoženost. Jak se domluvili, tak se sešli a peníze s přístrojem putovaly z ručky do ručky. Jenomže přišel okamžik, který kupující zcela jistě nečekal. Když si mašinku prohlížel, prodávající mu jí vytrhl z ruky a byl ten tam i se dvěma tisíci, které utržil. Policisté z obvodního oddělení to nenechali jen tak a filutu si našli. Včera mu sdělili ve zkráceném přípravném řízení podezření z přečinu krádeže na osobě. Za ten může být odměněn až dvouletým pobytem v nápravném zařízení
 
 
Poněkud svévolná návštěva
 
Do bytu své bývalé přítelkyně vnikl koncem minulého týdne šestadvacetiletý muž. Chtěl jen přijít na návštěvu. Bohužel, způsob, který k tomu zvolil, není tak úplně v souladu se zákonem, takže případ řeší policisté z obvodního oddělení jako porušování domovní svobody. Za to může být dle trestního zákoníku udělen až tříletý pobyt ve vězení.
 
 
Navštěvoval zahrádky a nakonec policii
 
Děčínští kriminalisté polapili osmatřicetiletého výtečníčka z Teplic, který má mít na svědomí vloupání do několika zahradních chatek v Děčíně. Počet se pomalu blíží k deseti. Do většiny z nich vnikl, u několika zůstalo při pokusu. Jako výslužku z těchto nezvaných návštěv si odnesl nějaké potraviny, vrtačku, sekačku a někdy nevzal nic. Tak jako tak po něm zůstala škoda kolem patnácti tisíc korun. Nyní má na krku obvinění z krádeže vloupáním a hrozbu až dvouletého žaláře.
 
 
Baterie a nafta jsou pryč
 
O pohonné hmoty přišel včera těžební stroj odpočívající po těžké práci v lesním prostoru v okolí Benešova nad Ploučnicí. Dvě stě litrů nafty a k tomu ještě dvě baterie odtud odnesl neznámý nenechavec. Zanechal po sobě škodu ve výši zhruba dvanácti tisíc korun. Policisté po pachateli usilovně pátrají.
 
 
 
 
 
Děčín 20.7.2011
por. Bc. Vojtěch Haňka
Tiskový mluvčí
Preventivně informační skupina Děčín
e-mail : pisdc@mvcr.cz
tel.: 974 432 207, 724 156 293

vytisknout  e-mailem